COSR le arată pisica celor de la hochei. „Desfiinţăm loturile care se pregătesc pentru FOTE 2013”

Scandalul etnic din hocheiul românesc continuă, fapt considerat "inadmisibil" de mai-marii COSR, care iau în calcul varianta desfiinţării unor loturi.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 13:35
COSR le arată pisica celor de la hochei. „Desfiinţăm loturile care se pregătesc pentru FOTE 2013”

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ia în calcul varianta desfiinţării loturilor naţionale de hochei care se pregătesc pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. Chiar dacă evenimentul sportiv se va desfăşura chiar în România, pe Valea Prahovei, Dobrescu spune că ţara noastră poate participa foarte bine şi fără hochei, dacă desfiinţarea loturilor naţionale este singura modalitate de a pune capăt conflictelor interetnice care afectează tot mai des acest sport.

„Ceea ce se întâmplă e inadmisibil. Starea de tensiune la nivelul acestui sport e prea mare faţă de importanţa sportului în sine în România! Hocheiul nu e foarte dezvoltat, dar am ajuns să trăim momente de tensiune interetnică al căror loc nu este în nici o diciplină. Suntem deranjaţi de scandalul de la loturile naţionale olimpice care se pregătesc pentru FOTE 2013. Dacă acesta va persista, o să desfiinţăm cele două echipe. La «Mica Olimpiadă » trebuie să primeze caracterul sportiv”, a declarat Dobrescu, pentru Libertatea.

Scandalurile interetnice din hochei se ţin lanţ în ultima vreme. La începutul lui decembrie 2011, un junior de naţională a reclamat faptul că a fost bătut de mai mulţi colegi din lotul Under-16 chiar de Ziua Naţională a României, 1 decembrie. Ulterior, agresorii au fost suspendaţi pe termen nelimitat.

Pe 18 decembrie, un nou scandal a izbucnit în hocheiul românesc după ce componenţii de etnie maghiară ai primei reprezentative a României au intonat imnul Ungariei înaintea meciului direct dintre echipele celor două ţări, iar apoi au cântat la unison cu spectatorii imnul Ţinutului Secuiesc.