Costa Concordia a eşuat „de dragul” şefului ospătarilor VEZI POZE DIN TIMPUL NAUFRAGIULUI

Comandantul navei dorea să îi facă pe plac unui şef al ospătarilor originar din insula Giglio, de aceea a trecut cât mai aproape de insulă scrie Corriere della Sera, care îl critică pe comandantul Francesco Schettino.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 08:04
Costa Concordia a eşuat „de dragul” şefului ospătarilor VEZI POZE DIN TIMPUL NAUFRAGIULUI

Comandantul navei i s-a adresat cu puţin timp înainte de accident şefului ospătarilor, Antonello Tievoli, chemându-l pe punte. „Antonello, vino să vezi, trecem pe lângă insula ta Giglio”, a spus el, conform martorilor, dezvăluie Corriere della Serra, care îl critică aspru pe comandant.

Tievoli ar fi trebuit să plece în concediu săptămâna trecută, dar nu avea cine să îl înlocuiască. Pentru că Tievoli îşi sacrificase concediul, comandantul  a vrut să-l recompenseze, să-i facă o plăcere, Schettino trecând cu nava de croazieră pe lângă ţărmul stâncos al insulei Giglio.

Tievoli a urcat pe puntea superioară şi a văzut că insula era periculos de aproape: „Atenţie, suntem foarte aproape de ţărm”, i-a spus el comandantului. Dar impactul s-a produs aproape imediat, mai dezvăluie cotidianul italian.

Şeful ospătarilor a fost interogat de Paza de Coastă şi va fi audiat de anchetatori.

Şapte persoane au murit şi 14 sunt date dispărute după ce vasul de croazieră a lovit o stâncă şi s-a scufundat parţial, la zeci de metri de insula italiană Giglio. În noaptea de luni spre marţi s-a descoperit cel de-al ăaptelea cadavru, a informat La Stampa.

Constănţeanul Alexandru Bănescu aflat la bordul navei Costa Concordia a surprins câteva momente dramatice din naufragiul care a avut loc în Marea Mediterană, potrivit libertatea.ro. Într-o poză au fost surprinşi pasagerii în timp ce purtau vestele de salvare, iar într-o altă fotografie sunt câţiva dintre supravieţuitori, în portul în care au fost duşi după ce au fost salvaţi.