Costa Concordia: În momentul naufragiului, un marinar a recuperat din seifuri aproape 1,3 milioane de euro

După ce nava de croazieră Costa Concordia s-a lovit de un recif şi a eşuat în largul coastelor italiene la începutul anului 2012, unul din membrii echipajului a reuşit să recupereze din seifurile pachebotului care se scufunda circa 1,245 milioane de euro, relatează publicaţia italiană Blitzquotidiano.

RomaniaTV.net
27 nov. 2013, 10:57
Costa Concordia: În momentul naufragiului, un marinar a recuperat din seifuri aproape 1,3 milioane de euro

Această sumă, care include şi încasările magazinului şi cazinoului de pe navă, era destinată în special pentru plata salariilor personalului.

Noi detalii ale circumstanţelor producerii dezastrului în largul coastei insulei italiene Giglio, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2012, au fost prezentate marţi în timpul unei noi sesiuni a procesului cu privire la naufragiului Costa Concordia, ce se derulează în prezent la un tribunal din Grosseto, în Toscana.

Banii au fost recuperaţi şi returnaţi de directorul administrativ al pachebotului, Giovanni Nonnis.

La audierile de marţi, mai mulţi membri ai echipajului au depus mărturie. Principalul acuzat este căpitanul Francesco Schettino, căruia i se impută omucidere multiplă prin imprudenţă, abandonarea navei şi daune provocate mediului.

Următoarea sesiune a fost programată pentru 9-10 decembrie, când va fi audiat Gregorio De Falco, ofiţerul Pazei de Coasta din Livorno care l-a somat pe comandant să urce din nou la bordul navei. Ordinul său către comandantul de navă: ‘Urcă la bord!’ a devenit celebru, fiind înscripţionat pe tricouri care s-au vândut ca pâinea caldă nu doar în Italia, ci şi în Marea Britanie.

Costa Concordia, cu 4.200 de pasageri şi membrii echipajului, efectua o croazieră în Marea Mediterană, când s-a lovit de un recif, în apropiere de insula Giglio. În urma dezastrului, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa. Francesco Schettino riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de moartea acestora.