Costache, despre decesele de la Timişoara: Nu se poate acuza Ministerul Sănătăţii de orice tragedie din ţara asta

Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, a declarat că tragedia de la Timişoara soldată cu moartea mai multor persoane în urma unei deratizări a avut printre cauzele principale faptul că ministerul pe care îl conduce a fost exclus din procesul de avizare a firmelor care folosesc substanţe deosebit de toxice.

04 dec. 2019, 13:45
Costache, despre decesele de la Timişoara: Nu se poate acuza Ministerul Sănătăţii de orice tragedie din ţara asta

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de ce nu a reacţionat în urma tragediei de la Timişoara.

„Nu se poate acuza Ministerul Sănătăţii de orice tragedie din ţara asta. Ştiţi foarte bine şi s-a explicat că, din păcate, una din cauzele acestei tragedii, prima cauză este iresponsabilitatea umană, dar una din cauzele principale este tocmai că Ministerul Sănătăţii a fost exclus din procesul de avizare a acestor firme care folosesc aceste substanţe deosebit de toxice şi consecinţa acestui fapt a fost tragedia de la Timişoara. Noi am avut imediat consilieri în regiune şi am avut echipele pe loc, dar nu puteţi acuza Ministerul Sănătăţii de acest lucru”, a explicat Victor Costache, la Palatul Victoria.

Detalii şocante în cazul tragediei din blocul groazei. Medicii credeau că oamenii intoxicaţi aveau depresie

Costache a precizat că Ministerul Sănătăţii a acţionat prin Direcţia de Sănătate Publică, conform procedurilor în vigoare.

Trei persoane, doi copii şi o femeie, au murit după o dezinsecţie şi deratizare într-un bloc de locuinţe din Timişoara. Alte zeci de persoane au ajuns la spitale din Timişoara prezentând simptome de intoxicaţie.

Mulți dintre pacienți au fost intoxicați cu substanțele periculoase, iar medicii spun că, pe termen lung, pot suferi complicații serioase.

Proprietarul firmei de dezinsecție este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi judecătorii urmează să decidă dacă va fi arestat pentru următoarele 30 de zile.