Costel Alexe, inculpat într-un dosar DNA. Preşedintele CJ Iaşi e acuzat de abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunţat schimbarea încadrării juridice în cazul președintelui Consiliului Județean Iași. Costel Alexe a devenit din suspect - inculpat pentru abuz în serviciu în formă continuată.

10 mai 2022, 21:35
Costel Alexe, inculpat într-un dosar DNA. Preşedintele CJ Iaşi e acuzat de abuz în serviciu

Costel Alexe este inculpat în dosarul care vizează numirea managerului interimar de la Școala Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Alături de şeful Consiliului Judeţean Iaşi mai sunt inculpaţi și Radu-Gabriel Apetrei, șeful Serviciului resurse umane din cadrul CJ Iași, și Vlad Baba, consilier la cabinetul președintelui CJ, detașat ca manager interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, ambii „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”.

Mai exact, sunt desfășurate cercetări în legătură cu modalitatea prin care Vlad Baba a fost numit manager al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere, conform Gândul.

„Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Față de inculpatul ultim menționat (n.red. Vlad Baba) s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării”, mai precizează procurorii DNA.

Citeşte şi: Traian Băsescu, acuzat că ar fi încasat 500.000 de dolari din vânzarea flotei. „Degeaba ai dat ordin să dispară documente, unele mai există!”

Costel Alexe, inculpat într-un dosar DNA. Reacţia şefului CJ Iaşi: „Nu am nimic de ascuns”

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat că a fost informat despre noua calitate în dosar și că are încredere că „justiția își va face datoria”.

„Voi fi la dispoziția organelor de cercetare pe tot parcursul anchetei pentru că nu am nimic de ascuns, știu că am acționat respectând legea. Activitatea administrativă își urmează cursul firesc, după cum se vede”, a declarat Costel Alexe în presa locală.

Conform procurorilor DNA, pe data de 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, în calitate de preşedinte al CJ Iaşi şi cu ajutorul lui Vlad Baba, ar fi dispus detaşarea celui din urmă de pe funcţia de consilier pe cea de manager interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi. Preşedintele CJ Iaşi ar fi ştiut că numirea nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere.

„Ulterior, la datele de 10.03.2021 şi 07.07.2021, suspectul Alexe Costel, în calitatea menţionată anterior, ar fi dispus prelungirea detaşării suspectului Baba Vlad-Corneliu în aceeaşi funcţie de conducere. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspectul Alexe Costel ar fi fost ajutat la săvârşirea faptei de către suspectul Apetrei Radu-Gabriel care, în calitate de şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, ar fi întocmit documentaţiile aferente emiterii dispoziţiilor de detaşare”, se menționează într-un comunicat anterior al DNA.

În luna februarie a acestui an a fost dispusă urmărirea penală față de cei trei, care erau la acel moment suspecți.

Citeşte şi: Alexandru Mazăre s-a predat în Bucureşti. Fratele lui Radu Mazăre, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare


loading...
Partenerii noștri