Costel Caran şi-a justificat averea fabuloasă. Cum s-a inspirat din modelul mafiei americane!

Strategia controversată a liderului interlop: cum a încercat să justifice milioanele de euro sechestrate de procurorii DIICOT.

25 nov. 2023, 11:30
Costel Caran şi-a justificat averea fabuloasă. Cum s-a inspirat din modelul mafiei americane!
Costel Caran şi-a justificat averea fabuloasă. Cum s-a inspirat din modelul mafiei americane!

Costel Caran şi-a justificat averea fabuloasă. În urma unei ample acțiuni desfășurate de procurorii DIICOT pentru destructurarea grupării criminale, Costel Caran își îndreaptă eforturile către justificarea averii sale colosale. Se pare că acesta a împrumutat o metodă de la mafia americană pentru a încerca să explice proveniența sumelor impresionante de bani sechestrate.

Procurorii DIICOT au descins la 84 de adrese din București, Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, în cadrul unei operațiuni menite să demanteleze gruparea de crimă organizată afiliată Clanului Caran. În conturile liderilor, anchetatorii au descoperit sume uriașe, iar până în prezent, au reușit să indisponibilizeze opt milioane de euro.

Citeşte şi: Nuredin Beinur, ridicat de mascaţi alături de Clanul Caran, a fost reţinut după audierile de la DIICOT. De ce este acuzat cel supranumit „Spaima Litoralului”

Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru SpyNews că Costel Caran, unul dintre cei mai importanți lideri ai clanului, și-a susținut averea fabuloasă invocând modelul mafioților americani din anii ’50. În timpul discuțiilor cu procurorii, acesta a afirmat că este un pasionat al jocurilor de noroc și că a câștigat sume semnificative. Se pare că acesta își susține afirmațiile cu probe, menționând că poate demonstra participarea la numeroase turnee de poker. În încercarea de a-și justifica averea, Costel Caran s-ar fi lăudat în trecut că a câștigat multiple turnee de poker, obținând aproximativ 250.000 de euro pentru fiecare.

Anchetatorii susțin că liderul interlop a adoptat această strategie pentru a-și spăla banii, inspirându-se din practicile mafioților americani care își justificau averile prin câștigurile la cazino. Acțiunea DIICOT vizează infracțiuni precum camăta, șantajul, tentativa de omor și tranzacții ilegale în America, evaluându-se la aproximativ 15 milioane de dolari. Aceste sume au fost obținute în complicitate cu celebrul mafiot român Florian Tudor, cunoscut sub numele de Rechinu, care a fost arestat în Mexic la cererea autorităților române.

În ciuda tentativelor de justificare a averii, autoritățile vor examina în detaliu sursele de venit ale liderului interlop pentru a stabili dacă acestea sunt conforme cu legislația în vigoare. Ancheta este în desfășurare, iar veridicitatea afirmațiilor lui Costel Caran va fi stabilită în urma investigației profesioniste a organelor competente.