Costel Căşuneanu va primi despăgubiri de 4.000 de euro de la statul român

CEDO a decis că statul român trebuie să-i plătească lui Costel Căşuneanu daune morale de 4.000 de euro pentru condiţiile de detenţie din perioada celor trei zile petrecute în arest şi pentru că interceptările cu el au fost făcute publice.

16 apr. 2013, 14:58
Costel Căşuneanu va primi despăgubiri de 4.000 de euro de la statul român

Regele asfaltului, Costel Căşuneanu, va primi despăgubiri de 4.000 de euro de la statul român.

Căşuneanu s-a plâns la CEDO de condiţiile de detenţie din perioada celor trei zile petrecute în arest şi de faptul că interceptări ale unor discuţii au fost făcute publice. Totul s-a petrecut în urmă cu doi ani, atunci când Costel Căşuneanu a fost acuzat că a apelat la fostul senator Cătălin Voicu pentru a-i influenţa pe judecătorii de la instanţa supremă să-i dea dreptate în două dosare.

Citeşte şi: Audierea lui Cătălin Voicu şi pledoariile finale în procesul de corupţie vor avea loc pe 22 aprilie

Regele asfaltului susţine că toate informaţiile apărute în presă au dăunat grav afacerilor sale. Căşuneanu a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Scandalul de corupţie legat de Cătălin Voicu a izbucnit la începutul anului 2010, când procurorii anticorupţie l-au acuzat pe senatorul PSD că a intervenit pe lângă judecătorul ÎCCJ Florin Costiniu pentru ca acesta să dea o sentinţă favorabilă lui Costel Căşuneanu.

Căşuneanu i-ar fi dat lui Voicu 200.000 de euro pentru a obţine sentinţa dorită, însă omul de afaceri a susţinut că suma era doar un împrumut pe care l-a acordat senatorului.