Costi Ioniţă, despre participarea „Mandinga” la Eurovision 2012: A fost alegerea publicului VIDEO

Costi Ioniţă este extrem de încântat că piesa "Zaleilah" a trupei Mandinga a câştigat detaşat Preselecţia Eurovision România.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 16:56
Costi Ioniţă, despre participarea „Mandinga” la Eurovision 2012: A fost alegerea publicului VIDEO

„S-a văzut la public că Mandinga a luat foarte detaşat. Publicul a decis într-o mare proporţie. Într-adevăr, juriul a încercat, poate, să dea mai jos piesa, dar publicul a avut decizia finală”, a declarat la România TV, Costi Ioniţă.

Costi Ioniţă este încrezător în piesa finalistă la selecţia pe ţară, deoarece se pare că aceasta a prins destul de bine în multe ţări din Europa.

„Vreau să vorbesc despre succesul trupei şi despre succesul melodiei „Zaleilah”, care se pare că este pe toate radiourile, urcă din ce în ce mai mult în topuri în multe ţări din Europa şi asta cred că o să ne ajute”, a precizat Costi Ioniţă.

Referitor la scandalul care s-a lansat în ultima vreme în showbiz cu privire la Eurovision 2012, Costi Ioniţă a declarat: „Şi eu am fost discriminat de atâtea ori. Şi la fel puteam să fac şi eu scandal, dar nu am făcut pentru că aşa am simţit eu. Trebuie să avem un bun simţ. Noi românii în general uităm să avem un bun simţ şi să mergem mai departe cu cei pe care îi alegem”.

„Nu vreau să fac promisiuni, pot să spun că vom intra într-un cantonament, toată echipa, şi vom încerca să dăm tot ce este mai bun din noi, în aşa fel încât România să fie reprezentată la un nivel cât mai înalt”, a spus acesta.

Managerul trupei, Sergiu, a fost cel care a apelat la Costi Ioniţă pentru a face această piesă. „Versurile sunt făcute de Elena şi Omar, băiatul de la clape, muzica de mine, iar orchestraţia de Silviu Dimitriu”, a adăugat compozitorul.

Costi Ioniţă a precizat clar că nu are pile la acest concurs şi că mai mult a avut şi experienţe neplăcute.

„Eu oriunde am fost în lume, am fost mândru că sunt român, am spus răspicat că sunt român şi niciodată nu am făcut de râs această ţară. Eu m-am resemnat în legătură cu acest concurs, dat fiind faptul că am avut experienţe nefaste. Din punctul meu de vedere, eu nu am pile la Eurovision, eu am fost facut varză”, a precizat Costi Ioniţă.

„Eu nu mi-am dorit să particip cu vreo piesă. Această piesă nu este făcută pentru Eurovision. Cei de la Mandinga şi-au dorit acest lucru şi eu le-am dat tot acordul şi toată susţinerea”, a mai spus Costi Ioniţă.