Costumul popular românesc face senzaţie în America. Două românce de succes au făcut posibil acest lucru

Iulia Ghenea şi Emilia Tudoran sunt cele două românce care au reușit să promoveze cu succes, în America, costumul popular românesc . Cele două sunt prietene, iar povestea lor este una aparte

27 apr. 2023, 16:51
Costumul popular românesc face senzaţie în America. Două românce de succes au făcut posibil acest lucru

Costumul popular românesc face furori peste ocean, graţie a două românce care au transformat ideea promovării portului românesc într-o afacere de succes.

Iulia Ghenea şi Emilia Tudoran au fost prezente la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, în Sala  « Paşilor Pierduţi » , din incinta Palatului de Justiţie Bucureşti.

Cele două au fost fascinate, încă din copilărie, de frumuseţea iei şi pasiunea lor s-a dezvoltat în timp, fiind necesari ani de inovare, multă ambiţie şi răbdare, pentru a reusi.

Citeşte şi „Dacă mă sărută data viitoare?” Cum arată acum puştiul simpatic din reclama la brânza topită VIDEO

„Ia este cel mai probabil cel mai de preţ articol din costumul tradiţional. Datorită produselor pe care le creăm şi a ritmului în care le coasem şi modul în care le asamblăm, clientele au fost foarte mulţumite şi am avut cereri şi din afara ţării. ” , a declarat Emilia Tudoran, creatoare de modă.

„Mereu asistam când bunicile noastre coseau, împleteau, coseau la ii sau chiar ţeseau covoare din acelea ţărăneşti şi atunci poate ne-au transmis cumva mai departe această pasiune”, a dezvăluit Iulia Ghenea

La eveniment a fost prezentă și Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, care a solicitat ca Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală să fie înființat ca o nouă instituție în cadrul Guvernului României.

„Este esenţial să existe un birou care să aibă imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate”, a declarat Kathleen Kavalec.

Citeşte şi Oana Matache, prima apariţie după pronunţarea divorţului. Cum s-a pozat cu Radu Siffredi

Evenimentul organizat de Ziua Mondiala a Proprietății Intelectuale a evidenţiat şi un alt aspect, foarte important pentru modul în care femeile din România au început să se remarce, din ce în ce mai mult, în domenii în care, anterior, bărbaţii făceau legea.

Am vizitat cam jumătate dintre institutele de cercetare în acest an şi vă spun că femeile sunt foarte bine reprezentate şi extrem de competente. Printre cei mai performanţi manageri, deci inclusiv la nivelul de directori generali, sunt femei”, a punctat Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi al Digitalizării