Coșurile de mână, interzise în supermarketuri. Care e județul ce a impus această nouă restricție

Autoritățile din Argeș au luat mai multe măsuri, după discuțiile purtate cu reprezentanții supermarketurilor şi marilor centre comerciale din judeţ, cu scopul evitării aglomerației la cumpărături.

26 nov. 2020, 22:26
Coșurile de mână, interzise în supermarketuri. Care e județul ce a impus această nouă restricție

Coșurile de mână, interzise în supermarketuri

La întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Poliţie , Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. S-a decis interzicerea coșurilor de mână în supermarketuri.

„Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, conform Agerpres.

Angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi nevoiți să le atragă atenția cu fiecare ocazie clienţilor să respecte normele de protecţie sanitară, în special să poarte corect măsca de protecție şi să păstreze distanţa în supermarketuri.

„În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas”, se mai arată în comunicat.

Retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.

Deciziile au fost luate în contextul în care România înregistrează în continuare un număr uriaș de infectări cu coronavirus.

Peste 9.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, un nou record de pacienţi COVID-19 la ATI. În prezent la Terapie Intensivă sunt internate 1.205 persoane infectate cu SARS-COV 2 în stare gravă. În ultimele 24 de ore alte 9.739 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus după efectaurea a 35.575 de teste.

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.