Cotarea Facebook încinge bătălia dintre bursele americane

Marile burse New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq s-au angajat într-o bătălie dură  pentru listarea Facebook, atunci când compania care administrează reţeua socială omonimă se va decide să-şi lanseze oferta publică de acţiuni. The New York Post spune că Facebook va strânge din piaţă „dintr-o privire“ 10 miliarde dolari. Şi i-a găsit şi simbolul bursier sub care acţiunile Facebook se vor tranzacţiona.

28 ian. 2012, 10:56
Cotarea Facebook încinge bătălia dintre bursele americane

Bătălia pentru găzduirea viitoarelor tranzacţii cu acţiuni Facebook vine în contextul concurenţei acerbe dintre cele două burse americane şi în condiţiile concentrării globale a operatorilor bursieri. Desi compania lui Mark Zuckerberg nu a decis care va fi aleasa, deja ar fi transpirat  simbolul bursier: „FB“, spune Business Insider.

 

NYSE este operată acum de compania NYSE – Euronext, care adaugă la cea mai mare bursă a lumii cele trei burse europene administrate de Euronext (de la Paris, Amsterdam şi Bruxelles). Totodată, NYSE a evitat oferta surprinzătoare de preluare de către concurenta Nasdaq.

 

Dacă Facebook ar alege pe „bătrâna doamnă“ de pe Wall Street, aceast ar marca un punct important în competiţia cu Nasdaq, unde se tranzacţionează acţiunile Google. NYSE duce lupte grele şi pe frontul european al fuziunii cu Deutsche Boerse, deloc bine văzută de Comisia Europeană.

 

Începând de anul trecut, atât NYSE cât şi Nasdaq duc campanii agresive pentru a-i convinge, fiecare,  pe oficialii Facebook că are virtuţile necesare pentru a găzdui tranzacţiile cu acţiunile acesteia, potrivit The New York Post.

 

Febra Facebook contaminează pe toată lumea pe Wall Street, cele mai recente speculaţii acreditând informaţia că societatea va depune documentele ofertei de vânzare la autorităţile de reglementare în următoarea lună, pentru a se putea lista în prima jumătate a anului.

 

Listarea celebrei reţele de socializare „nu va schimba în mod semnificativ veniturile vreuneia dintre burse, dar ar putea crea un efect de halou în care să fie atrase alte companii dcare doresc să ajungă la bursă” a remarcat Larry Tabb, fondatorul firmei de consultanţă Tabb Group., citat de New York Post.

 

 

 

 

 

 

 

 


loading...