Covid-19 face prăpăd în Germania: „Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie”

Coronavirusul face ravagii în Germania. Rata de infectare a ajuns la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, iar autorităţile nu mai ştiu cum să controleze focarele de infecţie.

14 nov. 2021, 12:21
Covid-19 face prăpăd în Germania: „Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie”

Covi-19 face prăpăd în Germania. Angela Merkel îndeamnă populaţia să se vaccineze cât mai repede, după ce rata de infectare cu coronavirus a crescut în mod alarmant în Germania.

Covid-19 face prăpăd în Germania. Rata de infectare a crescut enorm

Potrivit Centrului de control al bolilor din Germania, rata de infectare în țară a crescut la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în şapte zile, faţă de 263 cât era în ziua precedentă. Institutul Robert Koch confirmă existenţa mai multor focare de infecţie.

Citeşte şi EXCLUSIV Avertismentul unui reputat virusolog român din SUA. Când vine valul 5 în România

Cele 228 de decese din ultima săptămână au ridicat totalul Germaniei la 97.617 morţi asociate Covid-19, scrie mediafax.ro.

Cancelarul Angela Merkel îndeamnă popuaţia să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a întrerupe valul sever al pandemiei.

„Dacă luptăm împreună, dacă ne gândim să ne protejăm şi să avem grijă de ceilalţi, ne putem salva ţara în această iarnă. Vaccinarea completă este şansa reală de a întrerupe valul sever de toamnă şi iarnă al pandemiei”, a declarat Angela Merkel.

Merkel este îngrijorată de munărul mare de persoane aflate la ATI şi de creşterea numărului de decese, în special în regiunile cu rate scăzute de vaccinare.

„Realitatea este că suntem deja pe punctul de a pierde controlul în unele zone fierbinţi. Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie în şcoli” a declarat Heinz-Peter Meidinge, liderul Asociaţiei Profesorilor Germani.

În România, numărul cazurilor de coronavirus este în scădere. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.021 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 233 decese dintre care  10 anterioare. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la valoarea de 6.26.

Citeşte şi Medicul Amin Zahra: „Adevărata libertate este atunci când te trezeşti şi nu eşti conectat la niciun aparat”