COVID-19. Nu gura este poarta de intrare în corp a virsului! Descoperire incredibilă a medicilor

Coronavirusul utilizează probabil două tipuri de celule specifice din interiorul nasului pentru a intra în corpul uman, au declarat joi cercetătorii olandezi de la Groningen University Medical Center (UMCG), împreună cu colegii lor britanici și francezi.

07 mai 2020, 10:32
COVID-19. Nu gura este poarta de intrare în corp a virsului! Descoperire incredibilă a medicilor

Medicii olandezi au descoperit că celulele mucusului și cilii celulari din nas conțin o mare parte din ARN-ul mesager pe care virusul îl folosește pentru a se răspândi rapid în organism. Celulele epiteliale din ochii, plămânii și intestinele noastre conțin, de asemenea, o mare parte din acest ARN.

Veste uriaşă! Cercetătorii anunţă dezvoltarea unui posibil tratament împotriva coronavirus

Materialul ereditar stimulează producerea de proteine specifice pe care le folosește coronavirusul pentru a ataca celulele umane. „Este pentru prima dată când aceste celule specifice din nas sunt asociate cu virusul care provoacă Covid-19”, a explicat biologul Martijn Nawijn și specialistul pulmonar Maarten van den Berge.

„Amplasarea lor pe suprafața interiorului nasului le face foarte accesibile virusului”, adaugă ei. Cercetătorii și-au publicat rezultatele în revista științifică „Nature Medicine”. Ei speră că aceste noi cunoștințe pot fi utilizate pentru a dezvolta tratamente care pot reduce transmiterea virusului, potrivit Rador.