Veste uriaşă! Cercetătorii anunţă dezvoltarea unui posibil tratament împotriva coronavirus

Epidemia de coronavirus a acaparat întreaga planetă, iar până în momentul de față nu există niciun tratament care să împiedice infectarea. Însă, oamenii de știință sunt tot mai aproape de un remediu care ar putea să lupte împotriva COVID-19.

05 mai 2020, 08:42
Veste uriaşă! Cercetătorii anunţă dezvoltarea unui posibil tratament împotriva coronavirus

S-a descoperit un anticorp care luptă împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Într-un articol publicat de revista Nature Communications, mai mulți cercetători de la Universitatea din Utrecht prezintă cea mai nouă descoperire în ceea ce privește un posibil tratament împotriva COVID-19. Mai exact, este vorba despre un anticorp uman numit și anticorp monoclonal, care împiedică coronavirusul să se răspândească în organism.

Secretarul de stat Horaţiu Moldovan recunoaşte: „Sunt multe decese raportate din cauza COVID-19, deşi pacienţii au murit din altă cauză

Cercetătorii încearcă acum să dezvolte anticorpi umani pentru a combate infecția respiratorie provocată de SARS-CoV-2. „Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrech.

„Această descoperire aduce o bază solidă de cercetare suplimentară pentru a studia caracteristicile acestui anticorp şi a dezvolta posibile tratamente împotriva COVID-19„, a declarat la rândul său, Frank Grosveld, unul dintre autorii cercetării. „Acest anticorp utilizat în această cercetare este în întregime uman”, a precizat el.

Anticorpii terapeutici convenţionali sunt dezvoltaţi iniţial la alte specii, iar apoi sunt supuşi unui tratament adiţional pentru a fi „umanizaţi”, notează articolul.

Preşedintele HBM, Jingsong Wang, a subliniat că trebuie realizate şi alte studii pentru a vedea dacă acest anticorp poate proteja sau diminua severitatea acestei boli la oameni.”Credem că tehnologia poate veni în ajutorul nevoilor sănătăţii publice şi explorăm şi alte căi de cercetare”, a precizat el.

Momentan anticorpii terapeutici convenţionali sunt testați pe alte specii, iar ulterior vor fi testați și pe oameni.