Covid-19. Plimbările pe Sena, interzise la Paris. Franţa a închis majoritatea obiectivelor turistice

Covid-19. Franţa se confruntă ş ea cu o creştere a numărului de îmbolnăviri şi decese cauzate de coronavirus, numărul morţilor ajungând la 372 (108 numai joi), în timp ce aproape 5.000 de persoane sunt spitalizate. În aceste condiţii guvernul şi autorităţile locale au luat mai multe măsuri restrictive, suplimentare celor de până acum.

20 mart. 2020, 14:14
Covid-19. Plimbările pe Sena, interzise la Paris. Franţa a închis majoritatea obiectivelor turistice

Primarul oraşului Nisa, de pe Coasta de Azur, a anunţat vineri închiderea faimoasei Promenade a Englezilor. De asemenea, la Paris s-a luat decizia de a fi închise pentru public cheiurile Senei, Domul Invalizilor, dar şi accesul publicului pe Câmpul lui Marte, zona adiacentă Turnului Eiffel.

Citeşte şi Covid-19. Epidemia se extinde în SUA. Numărul morţilor a trecut de 200, peste 14.000 de persoane sunt infectate

Măsurile vin după cea de joi, când bazilica Sacre-Coeur din Paris, şi-a închis porţile pentru public în urma dispoziţiilor guvernamentale şi a necesităţii stricte de izolare a tuturor rezidenţilor din capitala Franţei. „Deşi bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacre-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile„, a precizat monseniorul Jean Laverton. „Bazilica este întâi de toate un mare sanctuar religios şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai vizitate monumente din Paris. În urma celor mai recente dispoziţii guvernamentale şi a necesităţii stricte de izolare a tuturor rezidenţilor, aceste monumente sunt de acum închise pentru public„, a explicat el.

De când construcţia sa a fost finalizată în 1914, „este pentru prima dată când bazilica este închisă„, a subliniat Jean Laverton, care i-a îndemnat pe credincioşi să se roage de la distanţă.