COVID-19. SUA se va confrunta cu 2,25 milioane de şomeri din acest weekend, la o săptămână de la explozia pandemiei peste Ocean

Goldman Sachs prognozează că un număr record de 2,25 milioane de americani ar putea depune cereri pentru ajutoarele de șomaj săptămâna aceasta, ca urmare a disponibilizărilor provocate de coronavirus. Explozia pandemiei în SUA a determinat mai multe firme să îşi închidă porţile sau să reducă numărul de angajaţi.

20 mart. 2020, 17:29
COVID-19. SUA se va confrunta cu 2,25 milioane de şomeri din acest weekend, la o săptămână de la explozia pandemiei peste Ocean

Reducerile de personal au loc în contextul în care consumatorii şi-au pierdut apetitul pentru sport şi divertisment, dar scăderi dramatice ale cifrelor de afaceri au loc şi în domeniile hotelier sau al transporturilor.

Numărul cererilor înregistrate la oficiile de şomaj crescuseră săptămâna trecută cu 70.000, la 281.000, potrivit datelor Departamentului Muncii publicate joi. Previziunile Goldman Sachs sugerează că ele vor creşte însă la 2,25 milioane, ceea ce ar însemna o creştere de opt ori în această săptămână, trecând peste recordul de aproape 700.000 într-o săptămână, stabilit în 1982.

Citeşte şi Multimilionarii din New York îşi comanda provizii acasă cu elicopterele! Cursele costa 800 de dolari pentru 40 de minute

Temerile față de răspândirea coronavirus au decimat cererea în industrii precum transporturi aeriene sau hotelieră, iar guvernele se zbat să încetinească propagarea virusului închizând baruri și restaurante și anulând evenimentele, ceea ce duce la concedieri în masă.

Goldman Sachs și-a bazat predicția pe o creștere a cererilor de șomaj în 30 de state americane în această săptămână. Departamentul Muncii din New York a primit 159.000 de cereri până joi la prânz, de aproape 16 ori mai mult decât în situaţiile obişnuite. California, care în mod obișnuit primește 2.000 de cereri pe zi, a fost inundată marţi cu 80.000 de cereri, a spus guvernatorul Gavin Newsom, pentru The Sacramento Bee.