COVID-19. Ţara în care preşedintele îndeamnă uciderea celor care nu respectă izolarea: „Împuşcaţi-i!”

COVID-19. Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte i-a ameninţat pe cei care încalcă măsurile de izolare instituite în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus că riscă să fie ucişi prin împuşcare şi a subliniat că orice maltratare a personalului medical este considerată o crimă gravă care nu va fi tolerată.

02 apr. 2020, 12:57
COVID-19. Ţara în care preşedintele îndeamnă uciderea celor care nu respectă izolarea: „Împuşcaţi-i!”

COVID-19. Într-o alocuţiune televizată, rODRIGO Duterte a apreciat că este vital ca toată lumea să coopereze în lupta împotriva Covid-19 şi să respecte măsurile de izolare, în contextul în care autorităţile încearcă să oprească răspândirea epidemiei şi se tem de o supraaglomerare a fragilului sistem de sănătate filipinez.

Filipinele au înregistrat 96 de decese şi 2.311 de cazuri confirmate de contaminare, toate în ultimele trei săptămâni, iar de-acum se înregistrează sute de noi cazuri de infectare zilnic. „Se întrăutăţeşte. Atunci, încă o dată, subliniez gravitatea problemei, iar voi trebuie să ascultaţi„, a declarat Rodrigo Duterte.

Citeşte şi Încă un român infectat coronavirus a murit în Spania. Bilanţul deceselor în Diaspora a ajuns la 25

Ordinele mele către poliţie şi armată (…), dacă sunt tulburări şi există posibilitatea să riposteze, cu riscul vieţilor voastre, (sunt) ucideţi-i prin împuşcare„, a mai spus preşedintele. „S-a înţeles? Morţi. Dacă veţi cauza probleme, vă voi îngropa!„, a continuat şeful statului filipinez.

Activişti în domeniul drepturilor omului îi reproşează lui Duterte acest tip de retorică şi îl acuză de faptul că îndeamnl la asasinate, ca în cazul „războiului” preşedintelui filipinez cu drogurile.

Mii de persoane acuzate de faptul că au consumat sau vândut droguri au fost asasinate de poliţie sau de persoane înarmate.