„COVID ar putea fi doar primul. Omenirea a intrat într-o eră a pandemiilor”. Anunţul şocant al unui medic

Directorul Centrului American pentru Alergii şi Boli Infecţioase, Anthony Fauci, şi un alt specialist în epidemiologie susţin că omenirea "a intrat într-o eră a pandemiilor". Conform celor doi medici, pandemia de coronavirus ar putea fi prima dintr-o serie de epidemii.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 14:45
„COVID ar putea fi doar primul. Omenirea a intrat într-o eră a pandemiilor”. Anunţul şocant al unui medic

Anthony Fauci şi epidemiologul David Morens estimează apariţia unor alte pandemii în următorii ani. Conform acestora, la apariţia pandemiilor vor contribui cel mai mult defrişările, aglomerările urbane şi existenţa pieţelor de animale sălbatice. Toate acestea vor duce la degradarea mediului înconjurător la nivel mondial în deceniile următoare.

Citeşte şi: Dr. Anthony Fauci: Vaccinul anticoronavirus ar putea fi disponibil în toamnă numai dacă se va baza pe date ştiinţifice

„Nu am un glob de cristal, dar ceea ce vedem acum seamănă mult cu o accelerare a pandemiilor”, susţine Morens.

Conform specialiştilor, epidemiile apar ca urmare a unor agenţi patogeni, cum ar fi virsul West Nile sau bacteriile rezistente la antibiotice, dar şi ca urmare a unr patogeni transmişi de la animal la om.

Cei doi consideră că omenirea trebuie să se adapteze situaţiei actuale, modificând modalitatea de răspuns la pandemii. „Dovezile actuale sugerează că SARS, MERS și COVID-19 sunt doar ultimele exemple dintr-o serie de boli mortale”, spun cei doi specialiști.

Epidemiologul Morens a observat că în ultimii 17 ani au apărut trei noi tipuri de coronavirus. De asemenea, a fost observată şi o explozie a focarelor de Ebola în ultimii şapte ani, o epidemie de Zika şi o creştere a cazurilor de febră Dengue. Acesta susţine că situaţia este mai mult decât o simplă coincidenţă.