Cozi de sute de metri la intrarea în pieţe în Joia Mare VIDEO

Pensionarii s-au înghesuit în Joia Mare să-şi facă cumpărăturile pentru Paşte. Cum Ordonaţele Militare emis de autorităţi le permit celor peste 65 de ani să iasă din case doar între orele 11 şi 13 şi impun o prezenţă redusă în pieţe, pe străzile din jurul magazinelor sau ale pieţelor s-au format cozi imense. 

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 09:11

Imagini cu cozi de sute de metri în jurul pietei de pe Valea Ialomiţei din Sectorul 6 al Capitalei au fost postate în Joia Mare pe Facebook. 

Multe persoane trecute de 65 de ani s-au înghesuit să poată face cumpărături pentru masa de Paşte. Imaginile au fost postate pe Facebook de Ştefan Florescu, preşedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6.

 


Aglomeraţie a fost şi la Piaţa Sălăjan din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru a preveni îmbulzeala obișnuită, autoritățile au decis să închidă piața și să lase oamenii să intre în grupuri mici, controlat. Au pus și un gard pentru asta. Doar că oamenii s-au enervat şi s-au îmbulzit pentru că voiau să-şi facă cumpăraturi din piață pentru masa de Paști.

 

 

Imagini uluitoare şi la Craiova, unde câteva sute de pensionari s-au înghesuit la piață ca să cumpere produse pentru masa de Paște. Au stat lipiți unul de altul, fără să respecte nicio restricție. Oamenii și-au ieșit din minți în momentul în care le-au spus că trebuie să aștepte la coadă și să respecte restricțiile sociale. Nerăbdători, dar și presați de timp, două ore cât au voie să iasă pe zi afară, oamenii s-au luat la ceartă cu angajații piețelor.

Degeaba s-au chinuit polițiștii să facă o ordine printre pensionari, că oamenii s-au înghesuit la intrarea în piață.


Când se vopsesc ouăle pentru Paşte. Greşeala pe care o fac românii an de an

Dacă până acum gospodinele au fost preocupate de curățenie, iată că începând de joi, gospodinele trebuie să lase mătura jos și să se pregătească pentru masa de Paște. Înainte de a te apuca să le vopsești, este recomandat să speli și să degresezi ouăle, apoi să le fierbi la foc mic. Atunci când le vopsești este indicat ca acestea să fie calde, prin urmare cel mai bine este să le păstrezi în apă caldă. Respectă mereu instrucțiunile producătorilor de vopsea și, împreună cu recomandările de mai sus, vei obține cele mai frumoase ouă vopsite.