Cozi de zeci de kilometri pe autostrăzi la întoarcerea românilor din prima minivacanţă fără restricţii FOTO

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada Soarelui (A2), pe sensul spre Bucureşti, valorile de trafic sunt crescute.

RomaniaTV.net
07 iun. 2020, 17:12

„Întrucât în zona lucrărilor de la kilometrul 89 (Dragoş Vodă, Călăraşi) s-au format coloane mari de autovehicule, recomandăm automobiliştilor care se deplasează dinspre Constanţa spre Capitală să ia în considerare şi utilizarea drumului vechi (părăsirea A2 la kilometrul 105, Drajna Nouă şi folosirea DN21 – DN3A, după care revenirea pe autostradă în zona localităţii Lehliu Gară, respectiv continuarea drumului pe DN3 până la destinaţie).

Recomandăm participanţilor la trafic să conducă prudent, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să manifeste disciplină în trafic şi să se asigure temeinic la schimbarea benzii de rulare”, se arată în comunicatul INFOTRAFIC.

Cozi uriaşe, chiar şi de zeci de kilometri sunt formate şi pe autostrada A1, aşa cum se poate observa din fotografiile primite pe adresa redacţiei România TV.

Chiar dacă luni este zi liberă, se pare că mulţi români au ales să-şi încheie de duminică prima minivacanţă fără restricţii şi se întorc spre Bucureşti, astfel încât se formează cuzi imense, iar drumuri de 2-3 ore, în mod normal, ajung să fie parcurse şi în 7 ore.

Citeşte şi: Noul COD RUTIER impune reguli stricte în privinţa vârstei şi a educaţiei şoferilor. Care sunt principalele schimbări