Cozi imense în vămile din România. Șoferii care ies din țară în minivacanța de Paști trebuie să aștepte mai bine de o oră

Sărbătorile Pascale sunt la doar două zile distanță, iar cei mai mulți dintre români preferă să petreacă Paștele departe de casă, acest lucru ducând la o mare aglomerație în vămi, la principalele ieșiri din țară. Timpul de așteptare este unul destul de mare, iar răbdarea celor care vor să părăsească țara este pusă la încercare.

14 apr. 2023, 15:16
Cozi imense în vămile din România. Șoferii care ies din țară în minivacanța de Paști trebuie să aștepte mai bine de o oră

În cursul dimineții de vineri, timpul de așteptare pentru a ieși din România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II era de 80 de minute. Pe de altă parte, la Vama Veche, pe sensul ieșirii din țară, timpul de așteptare era de aproximativ 60 de minute.

Ca să fluidizeze traficul, polițiștii de frontieră din vama Nădlac II au deschis cinci benzi de control spre Ungaria.

Fie că merg să viziteze capitale europene, Budapesta,Viena ori Praga, fie că merg la rudele stabilite în strainătate, românii spun că preferă să petreacă Paștele departe de casă.

Costul unui pachet mediu pentru o vacanță peste hotare poate ajunge chiar și la 800 de euro de persoană în cazul circuitelor. În acest an, românii au optat pentru destinații precum: Iran, Liban sau Maroc.

Românii care aleg să părăsească țara prin vămile Giurgiu, Negru Vodă, Petea, Sculeni, trebuie să știe că au de așteptat ma bine de 40 de minute. În cazul celorlalte puncte de trecere a frontierei, timpul de așteptare este de 10 minute.

Camioanele așteaptă în vămi și peste șase ore

La Vama Isaccea, camioanele, au așteptat chiar și 400 de minute pe sensul de ieșire din țară. La Siret s-a așteptat circa 300 de minute, iar la Giurgiu, aproximatv 90 de minute.

Cei care părăsesc chiar în acest momente teritoriul României, trebuie să știe că situația din vămi, în timp real, se regăsește prin intermediul aplicației online a Poliției de Frontieră.

Citește și: Salarii de lux și cheltuieli enorme la instituțiile statului, când Guvernul anunță măsuri de austeritate. Un angajat a încasat într-o lună de zece ori mai mult decât Iohannis