Cozi kilometrice pentru TIR-urile care ies din România pe la vama Giurgiu-Ruse

Cozi de șase kilometri pentru TIR-urile care ies din România prin vama Giurgiu-Ruse. Bulgaria face triaj epidemiologic și verifică fiecare șofer dacă are de plătit amenzi.

16 dec. 2020, 08:32
Cozi kilometrice pentru TIR-urile care ies din România pe la vama Giurgiu-Ruse

Cozi kilometrice pentru TIR-uri. Pe prima bandă a DN 5 s-au format cozi de aproximativ șase kilometri, iar șoferii au așteptat sute de minute la controlul de frontieră. Circulația la intrarea în municiupiul Giurgiu a fost dirijată de oamenii legi pentru fluidizarea traficului, relatează Agerpres.

Citește și: Raed Arafat (şef DSU): „Nu s-a luat în considerare un lockdown total de Sărbătorile de iarnă”

„În această după-amiază a sosit la frontieră un număr mare de TIR-uri de marfă, iar acest lucru, coroborat cu faptul că partea bulgară a mai avut de efectuat unele lucrări de amenajare a carosabilului pe Podul Prieteniei, că bulgarii verifică fiecare şofer dacă are de plătit amenzi încasate pe teritoriul Bulgariei şi se face şi triajul epidemiologic, a dus la formarea de cozi”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Andreea Bicu.

Numărul TIR-ului care s-au prezentat  la ieșirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, în ultimele 24 de ore, a ajuns la 1.348, pe sensul de intrare a fost de 947, iar timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de o sută de minute pe sensul de ieşire din ţară şi de 40 de minute pe sensul de intrare în România.

Cozi kilometrice pentru TIR-uri. Numărul autoturismelor care au tranzitat PTF Giurgiu în ultimele 24 de ore a fost redus, de 193 pe sensul de intrare şi de 212 pe sensul de ieşire, timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru autoturisme fiind de zece minute pe ambele sensuri.

COD RUTIER. Veşti proaste pentru şoferi înaintea Sărbătorilor de iarnă

Poliţiştii au desfăşurat, timp de o săptămână, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive, fiind testaţi peste 35.000 de conducători de autovehicule.

Poliţiştii au depistat, în perioada 7-13 decembrie, 688 de şoferi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 19 sub influenţa substanţelor psihoactive, în cadrul unei acţiuni a Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive.