Cozi la taxe şi impozite în prima zi lucrătoare a anului. Românii s-au înghesuit încă de la primele ore pentru depunerea cererilor de parcare

Coadă la taxe în prima zi lucrătoare din acest an. Se întâmpla în Cluj, acolo unde oamenii s-au înghesuitt încă de la primele ore ale dimineții pentru a depune cererile de parcare.

03 ian. 2022, 09:27
Cozi la taxe şi impozite în prima zi lucrătoare a anului. Românii s-au înghesuit încă de la primele ore pentru depunerea cererilor de parcare

Cozi la taxe şi impozite în prima zi lucrătoare a anului. În Cluj, românii s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineţii pentru depunerea cererilor de parcare.

Cozi la taxe şi impozite în prima zi lucrătoare a anului

În prima zi lucrătoare a anului, s-au format cozi imense la Primăria Cluj-Napoca. Deşi cererile pentru alocarea locurilor de parcare se pot depune şi online, clujenii au preferat să stea la cozi încă de la ora 6.00.

Citeşte şi Locurile de parcare din Bucureşti, motiv de scandal cu înjurături ca la uşa cortului VIDEO

Cei care vor să depună cererile pentru alocarea locurilor de parcare online o pot face începând de luni, 3 ianuarie 2022 pe site-un Primăriei,
la secțiunea Cerere parcare.

Pentru plata abonamentelor de parcare, există două tipuri de plăți online:

– fără autentificare: abonamentele pentru zona centrală (abonamentele de parcare pentru zona centrală 2 și abonamentele de parcare pentru riverani zona centrală 1 și 2) – pot fi plătite online oricând, devenind valabile începând cu 3 ianuarie 2022.
– cu autentificare: abonamentele pentru riverani (cartiere). Aceste abonamente pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2022.

Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare vor fi deschise doar din data de 10 ianuarie.

Aglomeraţie este şi în Bucureşti. Şi aici, oamenii s-au grăbit să-şi plătească taxele şi impozitele încă de la primele ore ale dimineţii. Reamintim că taxele anuale pentru locul de parcare de reședință se modifică din 2022 în Capitală, acestea urmând să fie de aproximativ 6-7 ori mai mari decât în 2021.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, începând cu 1 ianuarie 2022, cei care au domiciuliul în Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent, în Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an, în Zona C preţul va creşte de la 55 de lei/an la 400 de lei/an, iar în Zona D de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Citeşte şi Dan Badea îl demolează pe Nicuşor Dan: „În Bucureşti găseşti loc de parcare mai greu decât loc de veci”