Cozi la vaccinare la centrele de la Romexpo. Oamenii vor să se imunizeze pentru a scăpa de restricţii

Românii merg în număr tot mai mare să se vaccineze pentru a scăpa cât mai repede de restricţii. Premierul Florin Cîţu a anunţat din nou că românii ar putea să scape de mască de la 1 iunie la plajă sau în drumeţiile montane. De asemenea, persoanele vaccinate ar putea merge la restaurante. Din august autorităţile pregătesc noi relaxări ale măsurilor anti-COVID.

06 mai 2021, 12:14
Cozi la vaccinare la centrele de la Romexpo. Oamenii vor să se imunizeze pentru a scăpa de restricţii

Cozi uriase la centrele de vaccinare. Oamenii vor sa se vaccineze cat mai repede pentru a scapa de restrictii.

„Ne-am gândit că este cel mai bine pentru noi şi cel putin eu trec mai greu prin boli şi nu vreau. Nu mă îmbolnăvesc des, dar şi când o fac, e greu. Din familie sunt primul. Din gaşcă toţi ne-am convins să o facem. Am ales Pfizer, ne-am interesat pe internet şi am văzut că ar fi cel mai bun in comparatie cu Moderna şi AstraZeneca şi am zis că daca tot mai erau locuri,de ce nu. Dupa perioada aceasta ne-am gândit să iesim, sa ne plimbam. La restrictiile impuse, am zis ca cel mai bine e sa ne vaccinam, sa nu stam in carantina unde mergem”, a declarat un tânăr venit la vaccinare, în Bucureşti, citat de România TV.

Citeşte şi: Restaurantele vor funcționa la capacitate maximă de la 1 iunie, însă doar pentru persoane vaccinate. Florin Cîțu: Vaccinații vor fi verificați prin introducerea CNP pe aplicație

O altă femeie şi-a făcut curaj şi a venit să se vaccineze cu serul de la Pfizer la centrele de vaccinare de la Romexpo. „Dacă este necesar. Trebuie să mă vaccinez pentru sănătatea mea. Am mai venit odata si cand am ajuns aici era cu AstraZeneca şi nu am vrut. Acum cred ca am greşit cu AstraZeneca. Am auzit ca au mai fost persoane care au facut”, a declarat femeia.

O altă femeie a venit din alt oraş, adusă de fiu, pentru a se vaccina cu Pfizer.

Citeşte şi: Adio mască, de la 1 august. Ministrul Sănătăţii susţine afirmaţiile premierului şi spune că în curând s-ar putea renunţa la purtatul măştii în spaţiile libere şi neaglomerate

Guvernul intenţionează să vaccineze cel puţin 1,5 milioane de români până la 1 iunie. Doar aşa s-ar putea discuta despre marea relaxare a măsurilor anti-COVID enunţate de premierul Florin Cîţu.

„După un an de zile de pandemie vreau să arăt că putem deschide sezonul estival. După discuția de azi am încredere că așa va fi. Am avut niște soluții foarte bune. Am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes pe litoral trebuie să lucrăm împreună. Vreau să-i asigur pe toți de susținerea mea. Avem mai multe propuneri ce vizează industria turismului de pe litoral. Pe unele dintre ele le știți, să putem fi pe plajă fără mască, la restaurant la capacitate maximă, în anumite condiții, la hotel la fel.

Am primit soluții foarte bune pe care le vom rediscuta mâine. Vom avea aceste soluții aprobate la timp. Toată lumea a înțeles că nu putem deschide totul de la 1 iunie.

Redeschidem în 2 etape: la 1 iunie prima relaxare și a doua de la 1 august”, a spus premierul Florin Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii HoReCa.