Adio mască, de la 1 august. Ministrul Sănătăţii susţine afirmaţiile premierului şi spune că în curând s-ar putea renunţa la purtatul măştii în spaţiile libere şi neaglomerate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

05 mai 2021, 21:46
Adio mască, de la 1 august. Ministrul Sănătăţii susţine afirmaţiile premierului şi spune că în curând s-ar putea renunţa la purtatul măştii în spaţiile libere şi neaglomerate

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

Citeşte şi Vești bune pentru angajați! Condiția prin care pot scăpa de masca de protecție la birou

De asemenea, Ioana Mihăilă a anunţat că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta, astfel ca, de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede vor fi livrate testele necesare, această procedură să poată fi demarată efectiv.

La rândul său, întrebat marţi dacă se va renunţa la a purta mască în aer liber, Florin Cîţu a spus că ar aştepta „1 august pentru acest lucru”.

Citeşte şi Scenarii pentru marea relaxare de la 1 iunie. Cîţu: S-ar putea renunţa la mască la plajă sau în drumeţiile montane. Evenimente private fără restricţii pentru cei vaccinați

De asemenea, miercuri, Florin Cîțu a anunțat propunerile pentru revenirea la normalitate în România, printre acestea se numără și renunțarea la masca de protecție în cazul în care toți angajații din birou sunt vaccinați împotriva COVID. Premierul a ținut să precizeze că Guvernul a oferit posibilitatea companiilor din România să aibă centre de vaccinare.


loading...
Partenerii noștri