COZILE UMILINŢEI. Peste 1.000 de persoane au mers la CASMB pentru a depune acte

Bătaie de joc pentru românii bolnavi. De luni până marţi peste 1.000 de persoane cu probleme au stat ore în şir la cozi la Casa de Sănătate Bucureşti pentru a depune acte, informează România TV.

05 iul. 2016, 07:54
COZILE UMILINŢEI. Peste 1.000 de persoane au mers la CASMB pentru a depune acte

Zeci de persoane au stat la coadă încă de marţi dimineaţă pentru a-şi depune documentele de care au nevoie, fie că este vorba despre documentele care le atestă nevoile de a avea asistenţă la domiciliu, fie că doresc tratamente de ultimă generaţie sau tratamente pentru bolile incurabile. De luni, au mers peste 1.000 de persoane doar ca să îşi depună acele documente pentru asistenţă la domiciliu.

În tot acest timp, au fost persoane cărora li s-a făcut rău. Un bătrân a avut nevoie de ajutorul angajaţilor de la Casa de Sănătate Bucureşti, deoarece avea piciorul rupt şi nu putea sta la coadă. De asemenea, luni, unei alte persoane i s-a făcut rău din cauza căldurii insuportabile.

Sunt oamenii care nu pot veni să stea la coadă, dar legea îi obligă să vină personal sau să vină o rudă de gradul întâi pentru a depune documentaţia în numele lor.

Citeşte şi Medicii de familie susţin că actele adiţionale propuse de CNAS pentru luna iulie sunt nelegale