Cozile uriaşe de maşini la Roma au şocat pe toată lumea. Ce se ascunde, de fapt, în spatele imaginii

Italia este în carantină de mai bine de o lună și, deși străzile ar trebui să fie pustii, uneori lucrurile stau altfel. Imaginile au fost surprinse sâmbătă la Roma, unde mii de mașini au format cozi uriașe.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 07:47
Cozile uriaşe de maşini la Roma au şocat pe toată lumea. Ce se ascunde, de fapt, în spatele imaginii

Controalele exigente ale autorităților cu ocazia Paștelui au generat aceste imagini incredibile la Roma. Fotografii și clipuri cu mii de mașini care aglomerau sâmbătă una dintre arterele principale ale Capitalei au indignat populația. Supărați, cetățenii au denunțat nerespectarea carantinei, dar nu și-au dat seama că aglomerația era tocmai efectul numeroaselor filtre ale forțelor de ordine, scrie Digi24.

Citeşte şi COVID-19. Spania se întoarce de luni la muncă. Premierul Pedro Sanchez a anunţat primele măsuri de relaxare

25 de mii de controale au fost efectuate în capitala Italiei sâmbătă. Și au fost date numai 100 de amenzi.

Autoritățile au promis numeroase controale și zecile de poze și filmulețe confirmă acest lucru.

A fost un weekend deosebit în Italia, pentru că a fost Paștele catolic și italienii erau obișnuiți să plece în vacanțe, să meargă la rude, să petreacă aceste zile împreună cu cei dragi. Din păcate, acest lucru nu este posibil, din cauza pandemiei de coronavirus.

Poliția din Roma a continuat controalele și în noaptea de sâmbătă spre duminică și în 12 ore a dat doar 4 amenzi. S-a constatat, așadar, că acei oameni blocați în mașini chiar aveau motive să iasă din case, că în Italia carantina este respectată inclusiv în aceste zile de sărbătoare.

Andrea Bocelli, concert extraordinar de Paşte, fără spectatori, în Domul din Milano

Tenorul italian Andrea Bocelli a interpretat în duminica Paştelui catolic o suită de cântece religioase, difuzate în lumea întreagă în cadrul unui eveniment organizat fără spectatori la Domul din Milano.

La ora locală 19:00, în Domul complet gol, Andrea Bocelli a interepretat câteva pagini de muzică religioasă. Concertul a fost transmis în direct pe Youtube, deşi nu a fost un concert propriu-zis, după cum ne anunţase însuşi tenorul.

Citeşte şi Lady Gaga, concert caritabil pentru cei care luptă cu pandemia de COVID-19. Vor participa cele mai cunoscute vedete din lume