Cozmin Guşă riscă excluderea din PSD. Propunerea discutată în următorul CEX al PSD

Zilele lui Cozmin Guşă în PSD par a fi numărate. La doar două săptămâni de la revenirea lui în rândurile social-democraţilor, Viorica Dăncilă îl vrea exclus din PSD, scrie G4Media.ro. Pe lângă el, ar putea fi dată afară şi Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. 

RomaniaTV.net
11 nov. 2019, 13:40
Cozmin Guşă riscă excluderea din PSD. Propunerea discutată în următorul CEX al PSD

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a convocat pentru marți la ora 16.00 ședința Comitetului Executiv al partidului pentru a analiza rezultatul alegerilor prezidenţiale din 10 noiembrie. Conducerea social-democrată urmează să discute despre înfrângerea suferită de candidatul PSD în fiefuri importante din Moldova și Transilvania. Mai exact, liderii din Maramureș, Neamț, Vrancea, Bacău și Constanța vor trebui să dea explicații pentru rezultatele slabe pe care le-au înregistrat.

Viorica Dăncilă a declarat că este adepta excluderilor, dar, la ședința CEx de marți, va fi făcută o analiză pe filialele județene.

„Nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta pe fiecare județ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare președinte de organizație de județ trebuie să susțină ce a mers ce nu a mers”, a declara Viorica Dăncilă.

Potrivit surselor G4Media, la întâlnirea CEX al PSD de marţi social-democrații vor să o excludă pe Ana Birchall, care este acuzată de colegi că nu a respectat linia partidului când a ocupat fotoliul de la Ministerul Justiției.

De asemenea, PSD l-ar putea exclude şi pe Cozmin Guşă, la doar două săptămâni de la revenirea în partid. Potrivit sursei citate, şefa PSD este nemulțumită că președintele organizației Sector 1, Dan Tudorache, a acceptat adeziunea de înscriere în partid a lui Cozmin Gușă.

Cozmin Guşă s-a reînscris în PSD în 28 octombrie 2019. Anunţul a fost făcut de Dan Tudorache, preşedintele organizaţiei PSD Sector 1 şi primarul aceluiaşi sector.

„Prieteni vechi, proiecte noi, muncă în echipă”, a comentat Dan Tudorache pe Facebook o fotografie pe care a postat-o, în care apare alături de Cozmin Guţă şi Paul Stănescu.