COZONAC ca la Masterchef. Reţeta care îţi face Sărbătorile mai dulci ca niciodată

RETETA DE COZONAC ca la Masterchef. Cea mai interesanta experienta din calatoria culinara de Craciun a lui Chef FOA este, de departe, cea a prepararii desertului traditional, din zona Mehedinti.

RomaniaTV.net
24 dec. 2016, 14:14
COZONAC ca la Masterchef. Reţeta care îţi face Sărbătorile mai dulci ca niciodată

RETETA DE COZONAC ca la Masterchef. Vorbim despre doua feluri de dulciuri nelipsite de pe masa de sarbatori. La Isverna, Chef Foa a invatat sa prepare cozonac pe vatra, dar si o reteta cu care localnicii se mandresc: osanzele, anunta Pro Tv.

Un foietaj fin, in care untul a fost inlocuit cu osanza de la porcul sacrificat. Umplutura cu magiun de prune, facut in tuci, ii da un gust care ar bate oricand orice croissant frantuzesc.

Primul secret al cozonacului perfect, impartasit de Mamaia Iana lui chef FOA, pare banal, dar este esential: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Desi nu constientizeaza, mamaia Iana are o tehnica desavarsita. Impresionat, chef Foa s-a oferit sa o ajute la framantat. I-a turnat, putin cate putin, o jumatate de litru de ulei caldut, cat intra in cele trei kilograme de faina din aluat.

La dospit, aluatul si-a dublat volumul. A fost umplut, apoi, cu nuca amestecata cu zahar si cacao.

Mainile iscusite au asezat cozonacii in tava. Dupa inca o jumatate de ora de toropeala langa soba, au fost dati la cuptorul cu lemne. Cam trei sferturi de ora au stat.