Cozonacul care a înnebunit internetul. Rețeta inedită de cozonac floare cu ciocolată, pentru masa de Paște!

Banalul cozoanac a început să fie înlocuit cu tot felul de rețete interpretate. Cea mai nouă care face vâlvă pe internet este reteta de cozonac ”floare cu ciocoloată”.

16 apr. 2022, 09:00
Cozonacul care a înnebunit internetul. Rețeta inedită de cozonac floare cu ciocolată, pentru masa de Paște!

Cozonacul care a înnebunit internetul. Acest preparat este aromat, pufos și extrem de gustos. Pentru a face acasă un cozonac floare, avem nevoie de răbdare și de multă imaginație, însă succesul va fi garantat. Iată rețeta inedită pentru un cozonac rafinat și gustos.

Cozonacul care a înnebunit internetul. Rețeta inedită de cozonac floare cu ciocolată, pentru masa de Paște!

INGREDIENTE

500 g faina
300 ml lapte caldut
2 linguri zahar pudra
50 g unt
2 galbenusuri
o fiola esenta de vanilie
10 g drojdie proaspata
un praf sare

PENTRU UMPLUTURA
un borcan mic crema de ciocolata cu alune, din comert

PENTRU UNS
un ou

MOD DE PREPARARE:

Se prepara o maia din drojdie, 100 ml lapte caldut si 2 linguri de faina (din cele 500 g) si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se amesteca maiaua cu restul de faina, zaharul pudra, untul, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si putin cate putin din lapte, pana ce totul se omogenizeaza si se formeaza un aluat putin lipicios. Acesta se lasa la crescut intr-un castron acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.

Cand si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale din care se intind 4 foi rotunde, egale.
Peste prima foaie se intinde crema de ciocolata, se pune a doua foaie, se unge iar cu crema, se pune a treia foaie si se unge si aceasta cu crema, peste care se pune ultima foaie.

Citește și: Rețetă de post. Cum să prepari cea mai bună iahnie de fasole. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret care va schimba tot gusutl!
In mijlocul foilor se pune un pahar cu gura in jos, se decupeaza de langa pahar catre margine in 4 parti egale, apoi fiecare parte in jumatate si iar fiecare felie obtinuta se mai taie inca o data. Astfel se obtin 16 bucati. Se ridica paharul de pe aluat si se iau cate 2 fasii care se rasucesc de doua ori, unindu-le la capat.

Odata floarea formata, se pune in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Citește și: Rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă de post. Cum să faci cel mai bun desert cu cremă de cocos și blat moale de cacao