CP Tăriceanu, despre legile justiţiei: Am toată disponibilitatea de a discuta în detaliu cu oficialii europeni

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat disponibilitatea pentru a se întâlni cu oficiali europeni şi a discuta în detaliu despre legile Justiţiei.

31 ian. 2018, 20:16
CP Tăriceanu, despre legile justiţiei: Am toată disponibilitatea de a discuta în detaliu cu oficialii europeni

Sunt o serie de cuvinte (în declaraţia preşedintelui Comisiei Europene) extrem de calde rostite de Juncker, care este un prieten al României. Ţin enorm de mult la prietenia lui Juncker şi la ataşamentul şi disponibilitatea pe care le-a arătat totdeauna faţă de ţara noastră. Va trebui să văd textul original pentru a-mi putea face o părere. Am toată disponibilitatea pentru a întâlni oficiali europeni şi aş prefera ca cei care vin să fie şi avizaţi pe aceste subiecte şi să discutăm în detaliu„, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

El s-a declarat preocupat şi îngrijorat de „percepţia neconformă realităţii” creată la nivelul Comisiei Europene şi al Parlamentului European faţă de aceste legi.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: Maior, Coldea, Dumbravă, câţiva dintre capii sistemului paralel de putere

Şi eu sunt preocupat de percepţia care s-a creat la nivelul CE şi la nivelul Parlamentului. Şi eu sunt mai mult decât preocupat, sunt chiar îngrijorat, pentru că este o percepţie care nu e conformă cu realitatea. De aceea, cred că numai printr-un dialog direct vom putea să lămurim lucrurile şi să ridicăm aceste preocupări„, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri la Bruxelles că dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la Schengen vor fi „în alţi termeni”, locul „natural” al ţării noastre fiind în zona Schengen.