Călin Popescu Tăriceanu: Maior, Coldea, Dumbravă, câţiva dintre capii sistemului paralel de putere

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că George Maior, Florian Coldea şi generalul SRI Dumitru Dumbravă sunt câţiva dintre ”capii Sistemului paralel de putere” şi a afirmat că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, minte, devenind ”un fel de Pinochio”.

31 ian. 2018, 20:07
Călin Popescu Tăriceanu: Maior, Coldea, Dumbravă, câţiva dintre capii sistemului paralel de putere

„Capii Sistemului au fost Maior, Coldea, care au în continuare influenţă… Maior e ambasador în SUA, dl. Coldea predă lecţii despre rolul instituţiilor de intelligence în stat. Dacă ăsta e rolul pe care îl predă, atunci e clar că studenţii lui Coldea sunt vaccinaţi impropriu. Stimabila conducătoare a DNA care face vânătoare de oameni. Ăştia sunt cei care au luat deciziile, cei care erau într-o frăţie remarcabilă în noaptea alegerilor din 2009. Nu asta e lista completă. Sunt şi alţii pe care nu îi vedem. Generalul Dumbravă de la SRI care dădea consultanţă judecătorilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Tăriceanu spune că nu a participat la discuţia dintre Iohannis şi Dragnea de la Cotroceni: Nu am ce să îi comunic preşedintelui

El s-a referit şi la ultimul interviu acordat de Laura Codruţa Kovesi.

„Mă uitam acum la ea cum i s-a înroşit nasul, cum a devenit un fel de Pinochio. În şedinţa aia celebră de bilanţ vă aduceţi amine ce spune?. Ce, ăia de la Inspecţia Judiciară sunt nebuni, sunt chiori, sunt orbi? Sistemul paralel de putere a acaparat puterea şi nu vrea să o piardă. Nu vrea să o piardă din teama că va trebui să dea socoteală pentru fărădelegile pe care le-au făcut. Să nu creadă că rămân nepedepsiţi! Nu se poate să îţi baţi joc de drepturile şi libertăţile oamenilor! Nu se poate să arestezi pe cine vrei. Cazul Negulescu, din păcate, nu e singular”, a mai spus Tăriceanu.