Crăciun 2020, în viziunea premierului Italiei. „Săruturile, îmbrăţişările, sunt de neconceput”

Premierul Giuseppe Conte spune că italienii vor avea în acest an un Crăciun mai sobru și nu promite nimic legat de relaxarea restricţiilor.

20 nov. 2020, 14:41
Crăciun 2020, în viziunea premierului Italiei. „Săruturile, îmbrăţişările, sunt de neconceput”

“Săruturile, îmbrățișările, sărbătorile și cinele numeroase sunt de neconceput, indiferent de rata de infectare. O săptămână de socializare nestăvilită ar însemna să plătim cu creșterea bruscă a curbei în ianuarie. Nu ne putem permite așa ceva”, a spune Giuseppe Conte, legat de sărbătoarea de Crăciun 2020.

Citeşte şi Crăciunul în pandemie. Liderii UE se tem că mersul în vacanţă va declanşa al treilea val de coronavirus

Premierul Italiei a mai spus că în timpul sărbătorilor de iarnă “economia se va putea dezvolta, se vor putea face cumpărături și se vor oferi cadouri”, potrivit Corierre della Serra.

Ipoteza studiată de guvern legată de Crăciun 2020 prevede deschiderea magazinelor de la 9 la 22, deschiderea centrelor comerciale la sfârşit de săptămână, a restaurantelor seara în toate zonele Italiei, cu excepţia celor roşii, dar toate acestea numai în cazul în care curba epidemiologică continuă să scadă.

Pe de altă parte, se pare că se va menţine interdicţia intrării şi ieşirii din regiunile roşii şi portocalii ale Italiei, pentru a nu se repeta adunările şi petrecerile care au avut loc în vară. Interdicţia adunărilor în aer liber şi în interior va rămâne în vigoare, la fel şi interdicţia de a organiza petreceri mari.

În Italia, până acum, peste 1,3 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar peste 47.000 au murit.