Crăciun cu Fecioara Maria rujată şi Iisus ce se uită cruciş. Oamenii sunt scandalidaţi de reprezentarea Naşterii, în centrul Timişoarei

Un set de manechine cu sprâncenele pensate şi, până de curând, machiate, au recreat scena naşterii pruncului Isus, în ieslea de la Bethleem, printr-un montaj artistic plasat în centrul Timişoarei, la Târgul de Crăciun. Reprezentarea i-a scandalizat pe majoritatea privitorilor, care au luat atitudine şi însuşi primarul Nicolae Robu a trebuit să le răspundă.

20 dec. 2019, 18:36

Timișorenii s-au distrat pe rețelele sociale, iar trecătorii se opresc uimiți la „minunea” din iesle, în care găsim cinci manechine: Iosif, Maria și cei trei magi, dar și pe bebelușul Iisus.

Primarul Nicolae Robu spune că nu se poate pronunța, dar că trebuie să fim mai deschiși și ne invită să admirăm arta modernă și Muzeul Vaticanului. Iosif și magii sunt pensați, iar Maria este dată cu ruj, potrivit tion.ro.

Întrebat despre situaţia existentă, să se pronunţe asupra valorii artistice a scenei, primarul Nicolae Robu a evitat să se pronunţe. „Nu mă pronunţ eu, aşa i-au văzut creatorii pe magi. Presupun că sunt magi. Nu am văzut, nu pot să comentez ca primar. Ce, să fiu designer… Trebuie să fim mai deschişi, aşa o fi arta modernă. Mergeţi să vizitaţi muzeul Vaticanului, secţiunea de artă contemporană, o să vedeţi diferite lucruri pe care un nespecialist nu le va înţelege. E o chestiune de gust, de iniţiere. Le dau dreptul celor care sunt specialişti să-şi dea frâu liber creativităţii. Ce vreţi să mai interzic şi asta? Am interzis manele, să interzic şi magii, pentru că au nasul mai nu ştiu cum. Îmi declin competenţa„, a spus Nicolae Robu.