Crăciun în cazarmă. Cum petrec îşi soldaţii NATO Sărbătorile în Afganistan VIDEO

Soldaţii staţionaţi în Afganistan şi-au petrecut Crăciunul departe de familii. Ei au avut totuşi parte de slujbe şi de mese festive, chiar în bazele militare. Autorităţile britanice au anunţat că numai trupele lor au consumat peste două tone şi jumătate de carne de curcan şi o tonă de legume.

RomaniaTV.net
26 dec. 2011, 06:53
Crăciun în cazarmă. Cum petrec îşi soldaţii NATO Sărbătorile în Afganistan VIDEO

În baza americană de la Bagram, soldaţii au lăsat deoparte grijile războiului şi au participat la slujba de Crăciun. Ei au luat apoi un prânz festiv cu bucate tradiţionale de Sărbători.

“E foarte greu. Astăzi mijloacele de comunicare ne permit totuşi să ţinem legătura cu familiile noastre. În această seară voi împărtăşi Crăciunul cu familia mea, pe Internet“, a spus Joseph Cameron, soldat american din Afganistan.
Aceeaşi atmosferă festivă s-a regăsit şi la Kabul, la cartierul general al Forţelor NATO, unde 500 de militari din mai multe ţări au sărbătorit Crăciunul împreună.

“E primul meu Crăciun aici, în Afganistan. Este foarte diferit de cele de până acum, deoarece nu sunt cu familia, dar trebuie să spun că sunt pe mâini bune alături de colegii mei“, Alfred Salmon, militar.

Unii soldaţi au renunţat chiar la uniforme şi au îmbrăcat costume roşii de moş Crăciun.