Crăciun în staţiunile montane. Cum petrec românii de Sărbători

Petrecerile de Crăciun sunt în toi şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, acolo unde hotelurile şi pensiunile sunt pline turişti. În seara de Ajun atmosfera a fost una de poveste, gazdele respectând tradiţiile ca oaspeţii să simtă aşa cum se cuvine magia sărbătorilor de iarnă. Din tabloul unui Crăciun perfect nu au lipsit colindători, băutura din belşug, preparate tradiţionale, focul de tabără, şoriciul proaspăt şi Moş Crăciun cu tolba plină de daruri.

RomaniaTV.net
25 dec. 2017, 12:34
Crăciun în staţiunile montane. Cum petrec românii de Sărbători

Un Crăciun de pomină într-un decor de poveste, asta au găsit turiştii care au ales să petreacă sărbătorile în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Şi la Bușteni tradiţiile au fost respectate cu sfinţenie. După ce au tăiat un porc de peste 100 de kilograme, gazdele i-au întâmpinat pe turiști cu faimoşii ursari de la Bacău, în jurul unui zdravăn foc de tabără.

La Sinaia, petrecerile nu au început fără Moş Crăciun. Ajutat de frumoasele crăciuniţe, moşul nu a mai coborât pe horn şi a ales o metodă mai modernă. A venit cu maşina de pompieri şi a urcat pe scară la sutele de copii ce îl aşteptau entuziasmaţi. După ce a ascultat colindele copiilor, Moșul a împărțit cadouri celor mici.

Turiştii s-au distrat până în zorii zilei pe ringurile de dans ale hotelurilor şi pensiunilor, iar petrecerile vor continua.