Crăciunescu: Modul în care funcţionează acum arbitrajul are legătură cu sistemul mafiot!

Ion Crăciunescu dă cărţile pe faţă şi spune că arbitrajul românesc are probleme grave şi că funcţionează pe un sistem mafiot.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 13:30
Crăciunescu: Modul în care funcţionează acum arbitrajul are legătură cu sistemul mafiot!

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, declară, la o lună de la preluarea funcţiei, că a „moştenit” un abitraj fără credibilitate şi care funcţionează pe un sistem mafiot.

Ştiu că principala problemă a arbitrajului e recâştigarea credibilităţii. Şi mie mi se reproşa, înainte să vin la CCA, că stau doar pe la televizor şi vorbesc despre arbitraje. Acum, la şase ani de la precedentul meu mandat, mă simt ca un antrenor străin care vine în România să antreneze 400 de arbitri. În luna care a trecut, am intrat în contact cu lucruri incredibile. Din cauza observatorilor care au fost, ierarhia arbitrilor a fost complet alterată. Plus că au fost influenţele cluburilor, prin patroni. Pot să spun acum clar, notaţi cuvânt cu cuvânt: modul în care funcţionează acum arbitrajul are legatură cu sistemul mafiot! E vorba de un întreg sistem, cu reguli proprii! Ce argument vreţi mai clar decât că trei dintre ultimii preşedinti ai CCA au fost arestaţi?!”, a declarat Craciunescu, potrivit ziare.com.

Ion Crăciunescu l-a înlocuit în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor pe Vasile Avram, acesta fiind arestat sub acuzaţia de luare de mită.