Crăciunul 2020 este extrem de ciudat în Belgia. Dintre invitaţii într-o casă, doar unul are voie să folosească toaleta

Belgienii adoptă un set strict de reguli în perioada sărbătorilor de Crăciun. Unele restricţii pot părea bizare, așa cum este cea potrivit căreia un singur oaspete la masa de Crăciun va putea folosi toaleta.

03 dec. 2020, 12:25
Crăciunul 2020 este extrem de ciudat în Belgia. Dintre invitaţii într-o casă, doar unul are voie să folosească toaleta

Sărbători total atipice în Belgia, unde oamenii pot invita oaspeţi la cină la Crăciunul 2020, însă doar unul dintre ei va avea voie să folosească toaleta.

Dacă trebuie să mergeţi la toaletă, nu va mai fi nimic de făcut decât să vă întoarceţi acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității locale din Belgia, după cum scrie brusselstimes.com.

Oricine invită oaspeţi trebuie să aibă o grădină sau o curte unde oamenii să se poată plimba. Invitarea oamenilor să sărbătorească în grădină Crăciunul 2020 este permisă, dacă grupul nu este mai mare de patru persoane, iar regulile de distanță și igienă sunt respectate. În plus, este necesar accesul direct la grădină, a spus ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden, care a adăugat că oaspeții nu au voie să treacă prin casă.

Citeşte şi E oficial, Crăciun şi Revelion cu maxim 10 persoane în Spania. „De aceste Sărbători stăm acasă”, anunţă ministrul Sănătăţii

Singura persoană căreia îi este permis accesul în casă este cineva apropiat, ales de familia gazdă.

Restricţiile au mai impus oamenilor care trăiesc singuri să se îmbrăţişeze doar cu o singură persoană din afara casei lor.

Germania a anunţat şi ea noi măsuri pentru sărbători. Una dintre ele este limitarea numărului de participanţi la petrecerile de Crăciun şi Revelion la zece persoane provenite din mai multe gospodării. Copiii mai mici de 14 ani nu vor fi cu toate acestea luaţi în calcul în aplicarea acestor restricţii.