E oficial, Crăciun şi Revelion cu maxim 10 persoane în Spania. „De aceste Sărbători stăm acasă”, anunţă ministrul Sănătăţii

Guvernul spaniol a convenit, miercuri, cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa.

03 dec. 2020, 08:39
E oficial, Crăciun şi Revelion cu maxim 10 persoane în Spania. „De aceste Sărbători stăm acasă”, anunţă ministrul Sănătăţii

Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Ajunului Anului Nou de Crăciun şi Revelion, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum 6 oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie.

Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.

Ministrul Sănătăţii nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun şi Revelion pentru a fi cu familia. ”Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a spus Salvador Illa, citat de presa internaţională.

Citeşte şi Atenţie, turişti! Spania impune un test PCR negativ pentru cei care vin din România

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor. Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.

Numărul de infectări din Spania a încetinit, dar bilanţul total, de peste 1,66 de milioane de cazuri de Covid-19, este printre cele mai ridicate din vestul Europei. Numărul total al deceselor a ajuns miercuri la 45.784.


loading...