Lia Olguța Vasilescu a început pregătirile pentru Târgul de Crăciun și a instalat primele luminițe în Craiova: „Avem de montat aproape 2 milioane de beculețe”

Olguța Vasilescu a anunțat că Primăria Craiova a început să instaleze luminițele de Crăciun, timpul rămas până la deschiderea târgului fiind prea scurt.

03 oct. 2023, 23:48
Lia Olguța Vasilescu a început pregătirile pentru Târgul de Crăciun și a instalat primele luminițe în Craiova: „Avem de montat aproape 2 milioane de beculețe”
Lia Olguța Vasilescu a început pregătirile pentru Târgul de Crăciun de la Craiova

Primăria Craiova a început să instaleze luminițele de Crăciun. Olguța Vasilescu a motivat decizia prin faptul că instalațiile sunt foarte multe, iar timpul rămas până la deschiderea târgului dedicat sărbătorilor de iarnă ar fi prea scurt.

Edilul a anunțat că vrea să deschidă târgul din 17 noiembrie, adică mai repede decât oricare altă primărie din România. Ea promite că bradul amplasat în Piața Mihai Viteazu va avea peste 20 de metri și va fi cel mai mare din țară.

„Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea. Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți.

Citește și: Craiova a intrat în febra pregătirilor pentru Târgul de Crăciun, la 40 de grade Celsius. Căsuța lui Moș Crăciun a fost pregătită încă din luna mai

În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților”, a transmis Olguța Vasilescu.

Citește și: Târgul de Crăciun din Craiova le dă clasă celor din Viena și Budapesta, iar prețurile sunt pe măsură

La teatrul din Craiova ar urma să fie puse alte ornamente și cea mai mare roată din țară.

„Nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Crăciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi. Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!”, a adăugat primarul din Craiova.