Târgul de Crăciun din Craiova le dă clasă celor din Viena și Budapesta, iar prețurile sunt pe măsură

Târgul de Crăciun din Craiova se află alături de Viena și Budapesta într-un top prestigios de mare anvergură.

23 dec. 2022, 13:26

Târgul de Crăciun din Craiova ocupă al doilea an la rând un loc foarte bun în topul europeanbestdestination.com. Site-ul de turism adună voturile a zeci de mii de turiști în sondajul care a realizat clasamentul celor mai frumoase evenimente cu specificul sărbătorilor de iarnă, se arată într-un reportaj libertatea.ro.

Evenimentul se întinde pe o arie de peste un kilometru pătrat, pe toate aleile și străzile adiacente. Craiovenii, dar și primarul Olguța Vasilescu, sunt plini de mândrie, fiind de părere că festivitatea de Crăciun din Cetatea Băniei este cea mai frumoasă și bine organizată din România, concurând cu cele din Europa.

Citește și: Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB, care organizează Târgul de Crăciun. Au fost declaraţi în pericol de moarte

La Târgul de Crăciun din Craiova găsiți căsuțe scoase din poveste, un brad împodobit de peste 20 de metri, o multitudine de beculețe și figurine luminoase care atrag atât turiștii, cât și localnicii. În timp ce milioane de români se gândesc la reducerea cheltuielilor sau la criza energetică, Craiova a aprins peste un milion de luminițe și decorațiuni de Crăciun.

Prețurile de la Târgul de Crăciun din Craiova

Față de Viena și Budapesta, Craiova și-a surprins turiștii prin prețurile accesibile. Faima târgului se datorează zonelor de mâncare și de băutură, întrucât arta este slab reprezentată, singurele atracții fiind puținele căsuțe cu accesorii de Crăciun, unde un globuleț handmade pornește de la prețul de 30 de lei.

Un pahar de vin fiert costă între 8 și 10 lei aici, pe când în Budapesta cel mai ieftin este de 15 lei, iar la Viena pornește de la 20 de lei. Acesta este cel mai vândut produs, lucru care se datorează frigului și umezelii.

Citește și: Vizitezi Târgul de Crăciun din Bucureşti şi pleci acasă cu buzunarele goale. O tânără a plătit o mică avere pe două porţii de pomana porcului şi una de cartofi prăjiţi

Cozonacii costă între 35 și 45 de lei/ bucate, creveții pane, scoici pane, calamari pane și baby caracatiță de mare sunt 30-35 de lei/bucata, o porție de 200 de grame.

Produsele tradiționale nu au cum să lipsească. Iată lista cu prețurile câtorva dintre acestea:

  • Mici – 6 lei/bucata
  • Cârnați de casă, diverse sortimente – 12 lei/100 g
  • Ceafă de porc – 12 lei/100 g
  • Ciolan presat – 12 lei/100 g
  • Piept de pui – 12 lei/100 g
  • Pastramă de oaie/berbecuț – 15 lei/100 g
  • Cașcaval pane – 12 lei/100 g
  • Costiță porc – 12 lei/100 g
  • Cartofi aurii – 7 lei/100 g
  • Lipie – 5 lei/100 g