Creatura bizară care a provocat spaimă într-un sat din Galaţi. Oamenii cred că e o HIENĂ. „N-am mai văzut niciodată aşa ceva”

A fost panică totală la o stână din localitatea Oancea din Galaţi. Oamenii au crezut că animalele lor sunt atacate de o creatură bizară pe care au decis să o omoare. Unii specialişti cred că ar fi vorba despre o hienă, în vreme ce medicii veterinari susţin că ar fi vorba despre un câine bolnav care ar fi rămas fără blană. 

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 09:41
Creatura bizară care a provocat spaimă într-un sat din Galaţi. Oamenii cred că e o HIENĂ. „N-am mai văzut niciodată aşa ceva”

Ciobanii au format o patrulă improvizată şi au mers pe urma creaturii bizare pe care au ucis-o. Vânătorii şi medicii veterinari au aflat că animalul era, de fapt, un câine, care suferea de o boală care l-a lăsat fără blană, conform Ştirileprotv.

„E mare, bă! (…) Nu te da aproape de el că nu știi ce boala are! Ia uite ce pute a sălbăticiune!”, au spus oamenii.

Vă avertizăm! Urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Filmarea a ajuns şi la şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. După ce a analizat imaginile, Adrian Alexandru a ajuns la concluzia că este vorba despre o hienă, un mascul de mari dimensiuni.

Nimeni nu ştie cum ar putea ajunge un animal din Africa în judeţul Galaţi şi singura variantă plauzibilă este că hiena a evadat de la o grădină zoologică ilegală din Basarabia.

„Am primit un filmuleţ cu o hienă capturată la o stână. Acolo a atacat oi, berbeci, ciobanii au ripostat, au omorât-o. Toată lumea a rămas şocată pentru că nu există asemenea animale în zonă. Părerea mea este că un magnat de peste Prut ar avea o grădină zoologică ilegală, este cel mai plauzibil. La noi nu există aşa ceva, am fi aflat şi nu cred că cineva s-ar încumeta să crească o hienă acasă”, a declarat, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru, conform Mediafax.

În schimb, alţi specialişti cred că animalul care a stârnit panică este un câine bolnav.

„Este un câine cu râie, hienele nu vânează decât în haită, nu ar fi putut supravieţui singură. Hiena are altă structură a capului, e un câine. Şi după morfologia corpului e câine, dar filmarea nu ne ajută foarte mult”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Imaginile au fost trimise şi altor specialişti care vor stabili dacă animalul omorât la stâna din Galaţi este o hienă africană.

Bilanţ cazuri de coronavirus în România. 145 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore