Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii VIDEO

Descoperire uluitoare făcută de o echipă de oameni de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium (MBARI) din SUA! Biologii au rămas impresionați de o creatură ciudată rară, un pește asemănător unui butoi, cu un cap transparent și ochi globulari verzi, neobișnuiți!

14 dec. 2021, 08:38
Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii VIDEO

Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii. Descoperire şocantă  în adâncul oceanului a biologilor în timp ce pilotau de la distanță un submersibil lângă coastele Californiei.

Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii

Peștele, denumit și „Maropinna microstoma”, trăiește la adâncimi cuprinse între 600 și 800 de metri, pe fundul oceanului, un loc unde lumina Soarelui nu ajunge, scrie Daily Mail. Acesta are niște trăsături ciudate, un cap transparent, care își expune ochii strălucitori, verzi, care au forma unor globuri și care se pot uita în sus, dar se pot roti și înainte.

O creatură cu față de om și corp de șopârlă a creat panică în această localitate. Nu le-a venit să creadă ce era de fapt ciudățenia. Imaginile au făcut înconjurul lumii – FOTO

Imaginile au fost surprinse ân Golful Monterey, situat la sud de San Francisco. Biologii au observat creatura în largul coastelor Californiei, folosind un vehicul comandat de la distanță (ROV). Submersibilele au înregistrat peste 5.600 de scufundări reușite și au înregistrat peste 27.600 de ore de imagini video.

Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă! Creatură readusă la viaţă după 24.000 de ani. Animalul este capabil să se reproducă şi să se hrănească

Peștele-butoi a fost descris pentru prima dată în 1939, fiind observat de atunci în apele adânci ale Oceanelor Atlantic, Pacific și Indian. Corpul său este închis la culoare, dar partea superioară a capului este transparentă, iar ochii îi sunt vizibili. Biologii susțin că ciudatul pește și-a dezvoltat un simț puternic al văzului, ca urmare a mediului în care trăiește, acolo unde lumina solară nu este prezentă.


loading...
Partenerii noștri