Creatura misterioasă care seamănă cu o piatră care sângerează FOTO

Publicat: Marţi, 03 Iulie 2012 11:22 // Actualizat: Marţi, 03 Iulie 2012 11:22 // Sursa: RTV.net

Pe coastele din Chile şi Peru trăieşte o creatură marină bizară, ce ar putea fi confundată cu o piatră care sângerează. Ea este Pyura chilensis şi este mâncată cu mare plăcere de localnici, chiar crudă.

P.chilensis este o nevertrebată din clasa Ascidiacea, care îşi petrece zilele ataşată de o suprafaţă dură. La exterior arată ca o piatră, de unde şi porecla ei de "piatră care sângerează".

Creatura are două sifoane, unul pentru inhalare şi celălalt pentru exhalare. Ea se hrăneşte inhalând apă şi filtrând microalgele.

În mod ciudat, P.chilensis se naşte mascul, după care, la maturitate, devine hermafrodit. Animalul se reproduce prin eliberarea spermatozoizilor şi a ovulelor în apă, unde are loc fecundarea.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
animal bizar ciudat creatură misterioasă piatră care sângerează Pyura chilensis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 22:24
Votează email 0 email
...despre o contopire a embrionilor. Animalele de acest gen se mai numesc şi giandromorfe în literatura ştiinţifică. Citeşte şi Creatura misterioasă care seamănă cu o piatră care sângerează FOTO ...
18 apr 16:16
...AddThis Button END --> Chitul magnetic este de culoare închisă, gri, se modelează uşor, arată ca o plastelină şi înghite orice obiect metalic. Citeşte şi ...
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H