Credeţi că se duce? Băsescu, invitat de Ziua Unirii la Iaşi şi Focşani

Autorităţile locale din Focşani şi Iaşi, pesediştii Marian Oprişan şi Gheorghe Nichita i-au transmis şefului statului invitaţii ca pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, să participe în oraşele lor la ceremoniile dedicate evenimentului. Anul trecut, pe 24 ianuarie preşedintele a fost prezent atât la Iaşi, cât şi la Focşani. Şi a primit câteva huiduieli în ambele oraşe. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 18:00
Credeţi că se duce? Băsescu, invitat de Ziua Unirii la Iaşi şi Focşani

Unirea Principatelor Române va fi aniversată la Focşani cu fanfară militară, concerte de muzică populară şi retragere cu torţe, iar la evenimente a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, autorităţile locale neanunţând măsuri speciale în contextul protestelor din ultimele zile.

De asemenea, administraţia judeţeană a trimis invitaţii preşedinţilor de partide, preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, miniştrilor şi şefilor de Consilii Judeţene din Regiunea Sud-Est.

„24 ianuarie este ziua în care, an de an, sărbătorim Unirea Principatelor Române, sau aşa cum mai este cunoscut acest eveniment, Mica Unire care a stat la baza Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Este o zi de sărbătoare naţională, plină de încărcătură istorică pe care o vom marca aşa cum se cuvine şi anul acesta. În acest context, şi ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Vrancea a lansat invitaţii oficiale către Preşedinţie, Guvern, ministere, preşedinţii partidelor parlamentare, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, preşedinţi de consilii judeţene, pentru a participa la aceste manifestări. Toţi cei care vor răspunde invitaţiei noastre vor participa la evenimente deosebite care vor marca înplinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prin organizarea acestor manifestări nu facem altceva decât să respectăm istoria şi simbolurile naţionale”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), citat de Mediafax.

Şi primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), a anunţat, săptămâna trecută, că în 24 ianuarie vor avea loc ample manifestări în oraş, pentru aniversarea Unirii Principatelor Române, la evenimentele oficiale fiind invitaţi preşedintele Traian Băsescu, membri ai Guvernului şi liderii principalelor partide politice.