Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica

Creditorii au aprobat marţi planul de reorganizae a Hidroelectrica, care va fi analizat de către judecătorul sindic desemnat de Tribunalul Bucureşti, iar acesta va decide dacă producătorul de energie iese din insolvenţă sau continuă reorganizarea, prevăzută pentru cel mult doi ani.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 18:52
Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica

„Judecătorul se va pronunţa în privinţa planului de reorganizare înainte de termenul la care se va decide dacă Hidroelectrica iese din insolvenţă, termen fixat pentru 26 iunie. Noi vom cere judecătorului sindic să confirme planul de reorganizare şi dacă îl aprobă, acesta se va derula pe maxim doi ani. Îi voi cere în plus să constate că toate măsurile din plan au fost implementate în ultimele luni şi să dispună ieşirea din insolvenţă”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Remus Borza, avocatul care gestionează insolvenţa companiei de stat.

Hidroelectrica are datorii certe de 3,6 miliarde de lei, la care se adaugă aproximativ 700 milioane de lei reprezentând creanţe sub condiţie ale creditorilor.

Borza a menţionat că 98,7% dintre cei 311 creditori au aprobat planul de reorganizare.

Firma Euro Insol, deţinută de Borza şi numită administrator special la Hidroelectrica în vara anului trecut, va încasa 2,2 milioane de euro dacă producătorul de energie iese din insolvenţă pe 26 iunie.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţioale încheiate cu „băieţii deştepţi”.

Compania a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei. Hidroelectrica a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.


loading...
Partenerii noștri