Cresc facturile la gaze. Românii au început să primească notificări de majorare a preţurilor

Cresc facturile la gaze. Engie, cel mai mare furnizor de gaze din România, a început să-şi anunţe clienţii care au deja contracte în derulare de majorarea preţurilor. Astfel, aceştia vor plăti facturi mai mari începând cu 1 noiembrie.

26 aug. 2021, 17:05
Cresc facturile la gaze. Românii au început să primească notificări de majorare a preţurilor
Cresc facturile la gaze. Românii au început să primească notificări de majorare a preţurilor

Cresc facturile la gaze. Clienţii care beneficiază de oferta Gas Start de la Engie vor plăti mai mult cu 38 la sută de la 1 noiembrie.

Cresc facturile la gaze. Ce au primit prin poştă clienţii Engie

Clienţii Engie au început deja să primească notificări de majorare a preţului la gaze.

Citeşte şi Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „O creștere cu 25% a prețului la gaze nu poate fi justificată”

“În conformitate cu reglementările legale şi prevederile contractului de furnizare gaze naturale în regim concurențial (engie.ro/contracte-si-conditii-generale/), comunicat în trimestrul al lI-lea din 2021 şi care prevăd ajustarea prețului în cazul în care intervin schimbări semnificative ale condiţiilor de piaţă, vă transmitem prezenta Notificare și Actul Adiţional aferent contractului. Acestea conțin ajustarea preţului gazelor naturale la valoarea de 0,17500 lei/kWh începând cu data de 01.11.2021 până la data de 30.06.2022”, scrie în notificarea trimisă de Engie unui astfel de client, potrivit ECONOMICA.NET. 

Înainte de jumătatea acestui an, clienții plăteau un preț al gazului (preț final,cu tarife de transport și distribuție și taxe, dar fără TVA) de 124 de lei/MWh. La jumătatea acestui an, prin noul contract, prețul a crescut la 155 de lei, preț final fără TVA. Și, iată că, în condițiile în care oamenii se așteptau probabil să rămână acest preț până în vara viitoare, acum Engie îi anunță că au parte, de la 1 noiembrie, de un preț final, fără TVA, de 214 lei/MWh.

Prețul final, cu TVA inclus, de la 1 noiembrie este de 255 de lei/MWh

Vezi cum justifică Engie majorarea preţului pe ECONOMICA.NET.