Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru: ”Lucrurile sunt clare. Vom avea o creștere”

Ministrul Muncii a declarat la România TV faptul că pensiile vor crește anul viitor, dar și anii viitori. Violeta Alexandru a afirmat că acest lucru este prezentat și în programul de guvernare al PNL.

28 nov. 2020, 19:15
Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru: ”Lucrurile sunt clare. Vom avea o creștere”

Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru a precizat faptul că pensiilor vor crește în anii urmăritori. Aceasta a precizat că PNL a fost alături de români în acest an dificil.

”Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajamat al dorinței noastre de a crește pensiile. PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim” , a declarat Violeta Alexandru.

Citește și: Mai mulţi bani pentru cadrele medicale care tratează pacienţii cu COVID-19 şi pentru cei care se ocupă de transportul lor

”Cert este că atunci când am luat o decizie, am comunicat-o. Am explicat pe date concrete, așa se va întâmpla și la momentul unei eventuale decizii. Semnele sunt bune, sunt încurajatoare. Sunt cu peste 15.000 de angajați activ înregistrați față de perioada dinainte de pandemie. Lucrurile sunt în evoluție bună” , susține ministrul muncii.

Cresc pensiile românilor: ”Nu sunt adepta unor schimbări majore în legea pensiilor pentru că văd cât de greu s-a adaptat sistemul, dar anumite corecții trebuie făcute. Prioritatea mea a fost să acordăm oamenilor drepturile care li se cuvin” , a declarat Violeta Alexandru.

”Părerea mea este că trebuie mers pe o creștere a calculării pensiilor așa cum a fost gândită și este aplicată în acest moment. Sunt înclinată să găsim soluții pentru cei care au contribuit cu un stagiu complet, deci aș merge pe o abordare coerentă cu modul de calcul de până acum al pensiilor. Ceea ce am putut să fac în acest an, se vede” , a mai declarat aceasta.


loading...
Partenerii noștri