Cresc tensiunile pe fondul asasinării Dariei Dughina. Serghei Lavrov cere tratarea „fără milă” a asasinilor fiicei ideologului lui Putin

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a cerut ca asasinii Dariei Dughina, fiica ideologului lui Putin Aleksandr Dughinunui, să fie trataţi "fără nicio milă". La funeraliile care au avut loc marţi, sute de persoane s-au strâns ca să-i aducă un ultim omagiu.

23 aug. 2022, 17:25
Cresc tensiunile pe fondul asasinării Dariei Dughina. Serghei Lavrov cere tratarea „fără milă” a asasinilor fiicei ideologului lui Putin

Daria Dughina (29 de ani), jurnalist şi politolog, a fost ucisă, sâmbătă seara, în explozia vehiculului pe care îl conducea în apropiere de Moscova. La fel ca tatăl său, Aleksandr Dughin (60 de ani), filosof şi scriitor ultranaţionalist, ea susţinea deschis războiul declanşat de Putin în Ucraina. Tatăl şi fiica se întorceau de la un festival cultural desfăşurat în apropierea Moscovei, dar în maşini diferite.

Serghei Lavrov cere tratarea „fără milă” a asasinilor Dariei Dughina

‘A fost o crimă barbară pentru care nu există scuză. Nu poate exista nicio milă pentru organizatori, comanditari şi executanţi”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea a murit pe front pentru naţiune, pentru Rusia. Frontul este aici. Printre primele cuvinte pe care am învăţat-o, în copilăria ei, sunt evident ‘Rusia’, ‘puterea noastră’, ‘poporul nostru’, ‘imperiul nostru’”, a declarat şi tatăl îndurerat în faţa sicriului cu trupul neînsufleţit al fiicei sale.

Citeste si Cine sunt, cum arată și unde s-au ascuns presupusele asasine ale Dariei Dugina. Ultimele date din ancheta ruşilor FOTO

Concluziile anchetei, făcute publice de FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a făcut publice concluziile anchetei, dezvăluind faptul că asasinatul a fost comis de o agentă a serviciilor secrete ucrainene, Natalia Vovk. Potrivit raportului FSB, Vovk ar fi sosit în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani şi ar fi închiriat un apartament în blocul în care locuia Dughina. După ce Dughina a fost ucisă în explozia dirijată de la distanţă de Vovk, aceasta ar fi trecut graniţa în Estonia cu acelaşi autoturism cu care intrase în Rusia şi la care, între timp, schimbase de trei ori plăcuţele de înmatriculare.

Kievul a negat cu vehemenţă implicarea în acest asasinat, negând şi relatări mai recente apărute în presa rusă conform cărora presupusa autoare a atentatului ar fi fost membră a regimentului Azov, o unitate de extremă-dreaptă integrată în armata ucraineană.

Citeste si Interviu cu tatăl presupusei asasine a Dariei Dugina. „Plecase în Franţa, ca refugiată”