Creşele din Braşov se redeschid după alegeri

Primăria din Braşov a anunţat că toate creşele din municipiu se redeschid începând de miercuri, 9 decembrie. Acestea vor funcţiona după programul obişnuit.

08 dec. 2020, 15:09
Creşele din Braşov se redeschid după alegeri

Creşele din Braşov se redeschid după alegeri. Reprezentanţii Primăriei Braşov anunţă că toate creşele din municipiu se redeschid de miercuri.

„În ultimele zile s-a făcut curăţenia şi dezinfecţia tuturor spaţiilor interioare din cele 8 creşe, astfel că acestea sunt pregătite pentru începerea activităţii. În cursul zilelor de luni şi marţi, 7-8 decembrie, cei 194 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în creşe au fost testaţi, prin utilizarea testelor rapide antigen”, spun reprezentanţii Primăriei.

Creşele din Braşov se redeschid după alegeri. Ce se întâmplă în cazul în care vor fi angajaţi prezintă simptome specifice covid-19

Primăria Braşov mai precizează că după începerea activităţii, în cazul în care vor fi angajaţi care au simptome specifice infecţiei cu COVI-19, aceştia vor fi izolaţi şi li se va face testarea antigen.

Pe toată perioada activităţii, angajaţii vor purta măşti de protecţie, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copiii.

Încă de vineri, viceprimarul Flavia Boghiu a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) redeschiderea creşelor din municipiul Braşov, începând cu data de 9 decembrie, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Serviciului de Administrare Creşe, dar şi cu cei ai SVSU şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială. După ce a obţinut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de epidemii, CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.